Deve Kuşu Yumurtası Tarifi İcin Malzemeler Beyaz muhallebisi icin
*6 cay bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
Portakallı kısım icin
*6 cay bardağı portakal suyu (3 cay bardağı mandalina 3 cay bardağı portakal suyu da yapabilirsiniz )
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı nişasta
Uzeri icin
*Hindistan cevizi
Deve Kuşu Yumurtası Tarifi Yapılışı
1
*İlk once sutu, şekeri ve nişastayı bir tencereye koyup karıştıralım
*Sonra ocakta karıştırarak pişirelim
*Vanilya kokusunun yoğun olması icin ocaktan indirmeden once ilave edelim
*Koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dk daha pişirelim
*Balık ağzı şeklinde kabarmalar olunca altını kapatalım
*Muhallebiyi dokeceğimiz kabı ıslattıktan sonra muhallebiyi dokelim
*Bu işlemi yaparken bir taraftan da portakallı muhallebiyi pişirelim
*Koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte 5 dk pişirip balık ağızlarını gorunce altını kapatıyoruz ve sutle yaptığımız muhallebinin ustune dokuyoruz
*Oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz
*Daha sonra buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi gun duz bir tabağa ters cevirerek cıkarıyoruz Uzerini hindistan ceviziyle susluyoruz AFİYET OLSUN
*6 cay bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
Portakallı kısım icin
*6 cay bardağı portakal suyu (3 cay bardağı mandalina 3 cay bardağı portakal suyu da yapabilirsiniz )
*1 cay bardağı şeker
*1 cay bardağı nişasta
Uzeri icin
*Hindistan cevizi
Deve Kuşu Yumurtası Tarifi Yapılışı
1
*İlk once sutu, şekeri ve nişastayı bir tencereye koyup karıştıralım
*Sonra ocakta karıştırarak pişirelim
*Vanilya kokusunun yoğun olması icin ocaktan indirmeden once ilave edelim
*Koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dk daha pişirelim
*Balık ağzı şeklinde kabarmalar olunca altını kapatalım
*Muhallebiyi dokeceğimiz kabı ıslattıktan sonra muhallebiyi dokelim
*Bu işlemi yaparken bir taraftan da portakallı muhallebiyi pişirelim
*Koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte 5 dk pişirip balık ağızlarını gorunce altını kapatıyoruz ve sutle yaptığımız muhallebinin ustune dokuyoruz
*Oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz
*Daha sonra buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi gun duz bir tabağa ters cevirerek cıkarıyoruz Uzerini hindistan ceviziyle susluyoruz AFİYET OLSUN