Develi Cıvıklısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım paket yasmaya
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4.5 su bardağı un
- Yarım kilo dananın sırt eti yada antikorundan küçücük doğranmış kuşbaşı yada kuzu, koyun eti
- 1 avuç kadar çok minik doğranmış kuyruk yağı (Çok küçücük doğrayın)
- 3 kalem biber (İncecik doğranmış)
- 1 baş kelle soğan (Minicik doğranmış)
- 2 domates (Minicik doğranmış)
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Develi Cıvıklısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını çukurlaştırıp mayayı ovalayıp koyalım üzerine ılık suyu ve şekeri koyup kenardaki unlarla üzerini ortalık 5 dakika sonra güzelce yoğurup elimizi sıvı yağda batırıp biraz daha yoğurup hamuru toparlayalım.
- Üzerini örtelim 20 dakika dinlensin tezgaha un serpelim hamuru tezgaha alıp 4 kesime ayıralım un yardımıyla ince ve uzunca açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 1tepsiye 2tane sığıyor iç harcını üzerine güzelce yayalım.
- İç harcı için bıçakla çok incecik kıydığımız eti ve kuyruk yağını borcama alalım içine incecik kıydığımız soğan biber tuz toz biberi katıp düzgünce elimizle karıştıralım.
- En son domatesi ekleyip bir iki çeşit karıştırıp hamurumuzun üzerine yayalım. Fırınımızı 15 dakika evvel ısıtılmış fırına pidemizi koyup alt-üst ayar 200 dereceye getirelim.
- Fırının altına küçük bir çelik kapla yada borcamla kaynar su koyalım bir 15 dakika pişirelim şayet tam kızarmazsa biraz daha pişirelim.
- Yanında kesinlikle buz üzere ayran turşu yada tere roka maydanozla servis edelim afiyetleee????