Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dikkat Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız Bile Tarçınlı Lokmalık Kurabiye

Dikkat Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız Bile Tarçınlı Lokmalık Kurabiye
0
88

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
dikkat-kac-tane-yediginizi-sayamayacaksiniz-bile-tarcinli-lokmalik-kurabiye-1.jpg

Dikkat Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız Bile Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 125 gr tereyağı ve ya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
Dışını Kaplamak İçin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Dikkat Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız Bile Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Yapılışı

1. Margarin sıvı yağı pudra şekeri nişasta kabartma tozu ve unu bir kaba alıp güzelce yoğuralım kolay hal alabilen yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Fındıktan biraz daha büyük yuvarlaklar yapıp tepsimize dizelim 170 derece fansız ayarda evvelden ısıtmış olduğumuz fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim altını denetim ederek piştiğini anlayabiliriz. Ortalama 13-15 dakika ortası.
  3. Fırından aldığım kurabiyelerin 5 dakika birinci sıcaklığının geçmesini bekliyorum. Bu ortada 1 çay bardağı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı tarçını düzgünce karıştırıyorum.
  4. Birinci sıcaklığı geçen kurabiyelerimin heryeri kaplanacak formda tarçınlı pudra şekerine buluyorum ve servis tabağıma alıyorum. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyetler olsun.

858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt