Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dilimlenmiş Havuç Turşusu

Dilimlenmiş Havuç Turşusu
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dilimlenmis-havuc-tursusu.jpg

Dilimlenmiş Havuç Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • 3 kg havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı iri tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
  • 1 adet 5 kg plastik bidon dilerseniz cam kavanoza da kurabilirsiniz

Dilimlenmiş Havuç Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Havuçları yıkayıp suyunu süzdürün. Baş ve art uç kısımlarını bıçak ile kesin.
  2. Halli patates dilimleme aparatı ile 1 parmak kalınlığında kesin. Aparat yoksa bıçak ile de kesebilirsiniz. 1 baş sarımsağı soyun. Bir kapta sirke tuz limon tuzu şekeri karıştırın hazır edin.
  3. Kavanozun tabanına nohudu atın. Turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
  4. Üzerine biraz havuç biraz sarımsak olacak biçimde kavanozu doldurun.
  5. Sirkeli karışımı üzerine dokun ve alabildiği kadar su ekleyin. Varsa elinizde benim üzere üzerlerine aparat koyabilirsiniz yoksa şayet maydanoz koyun.
  6. Kavanozu sıkı sıkıya kapatıp alt üst sallayın sirke her yerine eşit dağılsın. Güneş almayan serin yerde koruma edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt