Dilimlenmiş Havuç Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 3 kg havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç nohut
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı iri tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı limon tuzu
- Aldığı kadar su
- 1 adet 5 kg plastik bidon dilerseniz cam kavanoza da kurabilirsiniz
Dilimlenmiş Havuç Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları yıkayıp suyunu süzdürün. Baş ve art uç kısımlarını bıçak ile kesin.
- Halli patates dilimleme aparatı ile 1 parmak kalınlığında kesin. Aparat yoksa bıçak ile de kesebilirsiniz. 1 baş sarımsağı soyun. Bir kapta sirke tuz limon tuzu şekeri karıştırın hazır edin.
- Kavanozun tabanına nohudu atın. Turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
- Üzerine biraz havuç biraz sarımsak olacak biçimde kavanozu doldurun.
- Sirkeli karışımı üzerine dokun ve alabildiği kadar su ekleyin. Varsa elinizde benim üzere üzerlerine aparat koyabilirsiniz yoksa şayet maydanoz koyun.
- Kavanozu sıkı sıkıya kapatıp alt üst sallayın sirke her yerine eşit dağılsın. Güneş almayan serin yerde koruma edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????