Dip Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 litre su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Biraz karabiber, kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3-4 dal dereotu
- Yarım çay kaşığı tuz
Dip Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,
Karnabaharın kızartma derdi olmadan, ama lezzeti kızarmıştan farksız olan güzel bir tarif vermek istiyorum sizlere.
- İlk önce derin bir tencerede 1 litre suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. O esnada karnabaharımızı dallarından keserek ayırıp yıkıyoruz.
- Kaynayan suyumuzun içine karnabaharımızı atıp 5 dakika haşlıyoruz ve tenceremizi ateşten alıp kenarda bekletiyoruz.
- Bir kasede yoğurt, yumurta ve unumuzu karıştırıyoruz ve içine baharatlarımızıda ilave ettikten sonra karnabaharımızı süzüp sosumuza buluyoruz ve fırın kağıdı serdiğimiz tepsi veya borcama diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Dipsos malzemelerini karıştırıyoruz.
- Pişen karnabaharımızı tarifini verdiğim dip sosla veya acukayla servis yapabilirsiniz.
Dip Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı