iltasyazilim
FD Üye
Ağız ve diş bakımı nasıl olmalı
Diş bakımı nasıl yapılmalı
Diş çürüklerinin ilerlemesini engelleme ya da sağlıklı dişlere sahip elde etmek için yapılması gerekenler;
Dişlerin İç Ve Dış Bakımı
İç bakımın en önemli özelliği doğru ve dengelenmiş beslenerek vücudumuza bilhassa kemiklerimize ve bunun uzantısı olan dişlerimize gereken kalsiyum,fosfor A,C,D vitaminleri ve diğer vitamin ve mineraller belirlemek ve vücudu eksik bırakmamaktır
Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenirArıtılmış gıdalar(beyaz un,şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirlerVakit içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek dişi çürütürler
Diş bakımının başlıca üç dış hedefi olmalıdırBirincisi diş aralarında(doğal gıda da alsak) ne dek gıda artığı varsa (bilhassa yemeklerden daha sonra) bunlardan kurtulmaya niyetlenmek,diş etlerini yükseltmek,aydınlık ve pak bir dış görünüş kazandırmak
Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenir Rafine gıdalar (beyaz un, şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirler Süre içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek kadınsı çürütürler
Diş bakımının çoğunlukla üç dış hedefi olmalıdır Birincisi diş arasında (doğal yiyecek da alsak) ne değin gıda artığı varsa (bilhassa yemeklerden daha sonra) bunlardan kurtulmaya hedeflemek, diş etlerini yükseltmek,parlak ve pak bir dış görünüş kazandırmak
Diş arasındaki artıkların gitmesini temin etmek için her yemekten sonra yalnızca su ve fırça ile(macunsuz) diş araları ayrıntılarıyla temizlenene kadar fırçalanmalıdırBu fırçalama bildiğimiz fırçalarla da yapılabilir veya herhangi,bir dal parçasının ucunu taşla döverek meydana gelen liflerden de olur(Eski Hintlilerin kullandığı veya İslamiyet'teki misvak gibi, hatta bunun daha sağlıklı olduğu da bilinir)
Diş araları adamakıllı temizlendikten sonra fırça doğal tuza batırılarak diş ve dişetlerinde gezdirilerek hem dişlerin parlaklığı hem de dişetlerinin güçlenmesi sağlanır(Bir istatistiğe göre Türkiye'de 3070 yaş grubunun %97'sinde dişeti hastalığı vardır)
En doğru ve pratik diş bakımı :
a)Dişlerin yemeklerden sonra sadece fırça ve su ile iyice yıkanması,gerisinde
b)Fırça ve tuz ile dişetlerini ovmaktırBu yöntem ve doğru(doğal) beslenme yöntemi minik yaşta uygulanırsa ilerde hiçbir bozukluğa yol açmaz,büyüklerde ise çürümeleri engeller(unutmamalı ancak doğal beslenme ve bu herif temizleme yöntemlerine sahip toplumlarda diş hastalığı diye bir şey yoktur,diş ve dişeti hastalıkları uygar dediğimiz arıtılmış gıda bitiren toplumların fertlerine aittir)
Bu konuda ilave olarak birtakım bilgiler aşağıdadır:
a) Dişimizle muhakkak fındık gibi sert cisimler kırmamalı,fazla soğuk ve aşırı sıcak besinlerden kaçınmalıyız,
b) Meyve ve sebzeler(havuç,salatalık,ayva gibi birtakım sert meyve ve sebzeler dişetlerindeki kan dolaşımını hızlandırır ve masaj yapar)dişleri doğal olarak dışardan da besler,temiz tutar,diş taşları oluşmasını engeller(limon,elma,çilek diş dostudur),
c) Diş macunu kullanmaktan sakınmalıyız(içerdiği kimyasal maddeler dişe ve bedene hiçbir fayda sağlamaz)
d) Ağızda güzel koku için karanfil,maydanoz,adaçayı,portakal kabuğu çiğneyebiliriz,
e) Diş fırçalarken dikkat edilecek usul aşağıdayukarı,soldansağa gibi yöntemler değil yalnızca ve sadece diş arasında artık kalmamasını sağlayacak biçimde diş aralarına fırçayı adamakıllı sokarak yavaşça fırçalamaktır *
Diş bakımı nasıl yapılmalı
Diş çürüklerinin ilerlemesini engelleme ya da sağlıklı dişlere sahip elde etmek için yapılması gerekenler;
Dişlerin İç Ve Dış Bakımı
İç bakımın en önemli özelliği doğru ve dengelenmiş beslenerek vücudumuza bilhassa kemiklerimize ve bunun uzantısı olan dişlerimize gereken kalsiyum,fosfor A,C,D vitaminleri ve diğer vitamin ve mineraller belirlemek ve vücudu eksik bırakmamaktır
Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenirArıtılmış gıdalar(beyaz un,şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirlerVakit içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek dişi çürütürler
Diş bakımının başlıca üç dış hedefi olmalıdırBirincisi diş aralarında(doğal gıda da alsak) ne dek gıda artığı varsa (bilhassa yemeklerden daha sonra) bunlardan kurtulmaya niyetlenmek,diş etlerini yükseltmek,aydınlık ve pak bir dış görünüş kazandırmak
Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenir Rafine gıdalar (beyaz un, şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirler Süre içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek kadınsı çürütürler
Diş bakımının çoğunlukla üç dış hedefi olmalıdır Birincisi diş arasında (doğal yiyecek da alsak) ne değin gıda artığı varsa (bilhassa yemeklerden daha sonra) bunlardan kurtulmaya hedeflemek, diş etlerini yükseltmek,parlak ve pak bir dış görünüş kazandırmak
Diş arasındaki artıkların gitmesini temin etmek için her yemekten sonra yalnızca su ve fırça ile(macunsuz) diş araları ayrıntılarıyla temizlenene kadar fırçalanmalıdırBu fırçalama bildiğimiz fırçalarla da yapılabilir veya herhangi,bir dal parçasının ucunu taşla döverek meydana gelen liflerden de olur(Eski Hintlilerin kullandığı veya İslamiyet'teki misvak gibi, hatta bunun daha sağlıklı olduğu da bilinir)
Diş araları adamakıllı temizlendikten sonra fırça doğal tuza batırılarak diş ve dişetlerinde gezdirilerek hem dişlerin parlaklığı hem de dişetlerinin güçlenmesi sağlanır(Bir istatistiğe göre Türkiye'de 3070 yaş grubunun %97'sinde dişeti hastalığı vardır)
En doğru ve pratik diş bakımı :
a)Dişlerin yemeklerden sonra sadece fırça ve su ile iyice yıkanması,gerisinde
b)Fırça ve tuz ile dişetlerini ovmaktırBu yöntem ve doğru(doğal) beslenme yöntemi minik yaşta uygulanırsa ilerde hiçbir bozukluğa yol açmaz,büyüklerde ise çürümeleri engeller(unutmamalı ancak doğal beslenme ve bu herif temizleme yöntemlerine sahip toplumlarda diş hastalığı diye bir şey yoktur,diş ve dişeti hastalıkları uygar dediğimiz arıtılmış gıda bitiren toplumların fertlerine aittir)
Bu konuda ilave olarak birtakım bilgiler aşağıdadır:
a) Dişimizle muhakkak fındık gibi sert cisimler kırmamalı,fazla soğuk ve aşırı sıcak besinlerden kaçınmalıyız,
b) Meyve ve sebzeler(havuç,salatalık,ayva gibi birtakım sert meyve ve sebzeler dişetlerindeki kan dolaşımını hızlandırır ve masaj yapar)dişleri doğal olarak dışardan da besler,temiz tutar,diş taşları oluşmasını engeller(limon,elma,çilek diş dostudur),
c) Diş macunu kullanmaktan sakınmalıyız(içerdiği kimyasal maddeler dişe ve bedene hiçbir fayda sağlamaz)
d) Ağızda güzel koku için karanfil,maydanoz,adaçayı,portakal kabuğu çiğneyebiliriz,
e) Diş fırçalarken dikkat edilecek usul aşağıdayukarı,soldansağa gibi yöntemler değil yalnızca ve sadece diş arasında artık kalmamasını sağlayacak biçimde diş aralarına fırçayı adamakıllı sokarak yavaşça fırçalamaktır *