Diş Buğdayı Diş Börtlemesi Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kg buğday (Keşkeklik)
- 500 gram nohut
- 500 gram kuru fasülye
- 250 gram üzüm
- 200 gram kayısı
- 200 gram kuru incir
- 50 gram kuş üzümü
- 100 gram fındık
- 100 gram ceviz
- 1-2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı pudra şekeri (bence 2-3 yemek kaşığı yeterli)
- Haşlamak için su
Diş Buğdayı Diş Börtlemesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı, nohutu ve fasülyeyi su ile başka tencerelerde haşlayınız.
- Haşlanıp soğuyan buğday, fasülye ve nohut ile başka tüm materyalleri küçük küçük keserek (kuş üzümü hariç) karıştırınız.
- Materyalleri azaltarak daha küçük bir kapta yapabilirsiniz. Komşu, akraba dağıtıldığı için biz büyük tencere kullandık. Afiyet olsun.