Diş Buğdayı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg buğday
- Yarım kg nohut
- 1-1,5 su bardağı pudra şekeri (Damak tadınıza nazaran azaltabilir ya da artırabilirsiniz)
- Fındık
- Fıstık
- Renkli pasta süsleri
- Tarçın
Diş Buğdayı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı ve nohutu bir gece evvelden sıcak suya koyup bekletiyoruz.
- Ertesi gün başka farklı tencerelerde üzerlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.
- Yumuşadıklarında karıştırmak için her ikisini de büyük bir kaba döküyoruz.
- Pudra şekerini denetimli halde ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
- Dağıtacağınız kaplara hisse edip üzerlerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Bebişlerimizin inci üzere dişleri olması dileğiyle afiyet olsun ????.