Diş Hediği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg buğday
- Su
- 3 yemek kaşığı şeker
- Jelibon
- Bolibon
- Beyaz şekerli leblebi
Diş Hediği Tanımı Yapılışı
- Buğdayımızı güzelce yıkayalım, tenceremize alalım su ile dolduralım kaynamasını bekleyelim .
- Pişim müddeti buğdaydan buğdaya değişkenlik gösterir bu yüzden vakti belirtemeyeceğim.
- Farklı bi kabın içine jelibon, bolibon ,beyaz şeker leblebiyi koyup karıştıralım.
- Buğdayımız kaynadıktan sonra süzeğe alalım suyunu süzdürelim .
- Üzerine 3 yemek kaşığı çay şekeri ilave edelim ve karıştıralım .
- Soğuyunca ve biraz kuruyunca hazırladığımız öteki gereçleri ek edelim karıştıralım.
- Sunmak istediğiniz kabın içine koyalım servise hazır.