nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Şekerli ve unlu yiyeceklerle bakterilerin buluşması sonucunda çürükler oluştuğuna göre cümbür cemaat için bir risk var demektir Fakat beslenmelerinde karbonhidratlı ve şekerli yiyeceklerin oranı fazla yüksek olanlar diğer taraftan sularında florür oranı çok düşükse çok daha fazla çürük tehlikesi altındadırlar Bakteri plağı tarafından oluşturulan aside karşı tükürük doğal bir savunma mekanizması oluştursa da kimsesiz çürüğü önleyemezTükürük akışını ve miktarını azaltan hastalıklar ya da ilaçlar da çürük oluşumunu hızlandırmaktadırlar böylece de dişhekimleri tükürük akışını artırdığı için şekersiz sakızları çoğunlukla önerirler *