
Dışarıdaki Limonataları Aratmayacak Hatta Daha Hoş Bir Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Dışarıdaki Limonataları Aratmayacak Hatta Daha Hoş Bir Limonata Tanımı Yapılışı
- Portakal ve limon donmuş olması gerekiyor. Bu süreç limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için.
- Donmuş portakal ve limonu 10 dakika kadar bekletin küçük doğrayın ve blendere alalım. Şayet sığarsa 1 su bardağı şekeri üzerine ek edin.
- Bende sığmadığı için sonradan ekledim. Şeker ve meyveler güzelce özleşsin.
- 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip 5 dakika kadar karıştıralım özleşmesi için.
- Bir kaba pak bir bez geçirelim ve içeceğimizi süzelim. Bezi düzgünce sıkarsanız rengi daha hoş çıkar buda püf noktası
.
- Buzdolabında bekletirseniz şahane oluyor hazırdan bile daha hoş afiyet olsun.