Yemeklerden sonradan dişetleri üzerinde kalan gıda artıklarının, mikroorganizmaların üremesine ve kümelenmesine yol açarak, diş çürümesini hızlandırdığı bildirildiSelçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd Doç Dr Serdar Üşümez, dünyada en sık rastlanan rahatsızlıkların başında gelen diş hastalıklarının, karoser sağlığı açısından büyük önem taşıdığını kaydetti Bakımsız ve sağlıksız dişlerin çok sayıda hastalığa davetiye çıkardığına dikkati çeken Üşümez, Yemeklerden sonra dişetleri üstünde kalan yiyecek artıkları, mikroorganizmaların üremesine ve kümelenmesine yol açıyor Ağız sağlığını tehdit eden mikroorganizmaların en kayda değer besin kaynağı, yemeklerden sonra diş ve dişetleri üstünde kalan gıda artıklarıdırdedi Üşümez, Yemeklerden sonradan kalan yiyecek artıklarından kurtulmak için dişetleri de hafif bir şekilde fırçalanmalıdır Yumuşak yapılacak fırçalama işlemi kan dolaşımını da hızlandırarak, dişetlerinin daha sağlıklı kalmasını sağlardiye konuştu