Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dışı Çıtır Çıtır Patatesli Muska Böreği

Dışı Çıtır Çıtır Patatesli Muska Böreği
0
27

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
disi-citir-citir-patatesli-muska-boregi.jpg

Dışı Çıtır Çıtır Patatesli Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller

• 2 tane yufka
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım kapya biber
  • Az tuz çay kaşığıyla pul biber kara biber nane damak zevkinize nazaran artıra bilirsiniz ancak kâfi hafif acı
  • 2 çorba kaşığı kadar lor yada rastgele peynir
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos İçin
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Ufak çay bardağı ile yarım bardak su
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ

Dışı Çıtır Çıtır Patatesli Muska Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel patatesi rendeliyoruz üzerine yağı suyu ve çok az tuz atıyoruz üzerine kapak kapatalım suyunu çekince içine biberini ince ince doğrayalım az daha kavuralım.
  2. Biber patates yumuşayınca baharatları peyniri ek edelim karıştıralım üzerini örtelim az soğusun sosumuzu çırpalım yufkayı tezgaha serelim.
  3. Sosu düzgünce her yerine fırçayla sürelim öteki yıfkayıda üzerine serelim kalan sosun tamamını sürelim uzun şeritler halinde yufkamızı bölelim uzun olanlarıda ikiye bölüyoruz ve harcımızdan 1 kaşık koyuyoruz muska üzere sarıyoruz.
  4. Ne vakit isterseniz kızarta bilirsiniz dolaba koyup sonrada kızarta bilirsiniz ben o denli yaptım erken sardım gerektiği vakit kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun deneyecek olanlara. 16 tane çıktı benim hayli doyurucu ve bereketli

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt