Dışı Çıtır İçi Pamuk Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı susam
- Sıvı yağ
Dışı Çıtır İçi Pamuk Simit Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt şeker ve toz mayayı yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıp 2-3 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ tuz ekleyip tekrar karıştırıyoruz yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 40-45 dk üzeri kapalı mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz.
- Daha sonra önce süte bandırıp sonra susama buluyoruz tezgaha yağlı kağıt serip üzerine hafif un serpiyoruz bezeleri yerleştiriyoruz.
- Elimizle üzerine bastırıp ortasına oklavanın uç kısmı ile delik yapıyoruz.
- Hazırladığımız hamurların üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dk mayalanması için dinlendiriyoruz .
- Dinlenen hamurları kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz kağıt havlu üzerine alıyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.