Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Lokma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Sıvıyağ
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi ocağa alalım, 15 dakika kaynatalım.
- Hamurumuz için uygun kaba unumuzu ekleyelim.
- İçerisine maya, tuz, şeker ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra suyunu ekleyerek güzelce çırpıyor gibi karıştıralım.
- Hamurumuz hazır olunca; mayalanması için 30-40 dakika kenara alalım.
- Kabaran hamurumuzu tatlı kaşığını yağa batırarak elimizle sıkıp, kızgın yağımıza atalım.
- Kızaran hamurları şerbette atarak çekmesini bekleyelim.
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Lokma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı