Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (Fileto ince kesilmiş)
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Un
- Tuz
- Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (Üzerine folyo koyup biraz döverek inceltebilirsiniz) hertarafını tuz serpin.
- Unu ve galeta ununu geniş birer tabağa alın, yumurtalarıda çırpın ve geniş tabağa alın.
- Dilimlenmiş tavuk etlerini evvel una bulayın sonra yumurta olan tabağa koyun gerili önlü yumurtalayın sonra da galeta ununa artlı önlü bulayın.
- Tavaya biraz yağ koyalım ve hazırladığımız tavuk etlerini kızgın yağda artlı önlü çevirerek pişirelim kağıt havlu üzerine alalım, yağdan temizlenmesi için birkaç dakika kağıt havlu üzerinde bekletelim sonrasında servis tabağına alalım.
- Üzerine biraz limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor benim çocuklar yanında ketçap ile yemeyi tercih ettiler. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun