Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar

Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar
0
110

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Açmaların üzerine sürmek için ;
  • Yaklaşık 4 yemek kaşığı zirveli yumuşak ekmek üstü margarin
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, şeker ve ılık suyu geniş bir yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Üzerine un hariç tüm materyalleri oda sıcaklığında olmak kaidesiyle koyup güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  4. Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamada mayalanması için bekletelim.
  5. Mayalan hamuru mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp bezeler yapalım bu bezeleri daha büyük yapabilirsiniz sizin isteğinize bağlı.
  6. Bezelerin üzerine bıçak yada kaşık yardımıyla margarin sürelim ve birinci yaptığımızdan başlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Açtığımız bezeyi oklava halinde yuvarlayıp tezgahta elimizle biraz daha genişletip ikiye katlayıp tekrar kıvırıp iki ucunu kapatarak tepsiye dizelim.
  8. Tepsi mayası gelince yumurta sarısını sürüp 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra kesinlikle üzerine mutfak bezi örterek soğuması için kenara alalım.
Şahane açmalar yemeye hazır afiyet olsun.

Bardak ölçüm

250 ml su bardağı

Klasik çay bardağı

Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Tel Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ2 ad yumurta beyazı(buzdolabına girmemiş taze)3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket maya8 su bardağı tam dolu un Üzeri için; 2 adet yumurta sarısı Tel Tel Yumuşak Açma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler Hamuru için Yarım su bardağı ılık süt1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ3 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerYarım paket kuru maya1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine ayrılacak)Alabildiğine un İçine: 1 dolu yemek kaşığı oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Dışı Gevrek İçi Tel Tel Ayrılan Pastane Simitti Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 1 su bardağı su1 su bardağı süt1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya5,5 su bardağı un ( denetimli ek edelim değişkenlik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Zeytinli Ve Sade Açmalar Tarifi İçin Malzemeler Açma (2 tepsi için) 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ2 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)1 paket yaş maya2 buçuk yemek kaşığı toz şeker1 buçuk tatlı kaşığı tuz6 buçuk su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
1 Şişe Maden Suyu İle Yumuşacık Açmalar Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ2 tane yumurta beyazı1,5 tatlı kaşığı tuz (biz tuzlu seviyoruz. damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz )1 şişe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt