Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (Sarıları dışına)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 paket kabartma tozu
- Gereğince un
- Yarım demet dereotu
- Peynir yada çökelek
Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akları karıştıralım.
- Şekeri tuzu da ek edip karıştırın.
- Daha sonra kabartma tozu ve limon suyunu da ek edip ununu koyup yoğuralım. Ele yapışmayacak hamur elde edelim.
- Şekillendirmeye hazır olan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
- İç materyalini koyarak şekillendirelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına verelim. Afiyet olsun. ????????.