Dışı Kıyır İçi Yumuşak Zeytinli Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin(oda ısısında olsun
- 1 tane yumurta akı içine sarısı üzerine
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir avuç kırık ceviz
- 1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
- Tuz (zeytininize göre ayarlayın)
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (herkeste aynı gitmeyebilir kontrollü olun)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Çörek otu veya susam
- Yumurta sarısının içine bir çorba kaşığı zeytin yağı eklenir
Dışı Kıyır İçi Yumuşak Zeytinli Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın içine oda ısısında beklettiğimiz tereyağı ve yoğurdu sıvı yağımızı ekleyelim.
- Zeytin ,ceviz, kekik, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Sirkemizi ,yumurtanın akınıda ekleyelim ve kontrollü bir şekilde unumuzuda ekleyelim yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ..
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısına bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpıp kurabiyelerin üzerine sürelim.
- En son çörek otu serpiştirip 170 derecelik ısınmış turbo ayarda üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim .
- İlk sıcağı çıkana kadar bekletelim çünkü kıyır kıyır olduğu için dağılabilir servise hazır.