nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Soyanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki faydaları için dünyada ilk olarak Japonya ’da yapılan araştırma ile çarpıcı sonuçlara ulaşıldı Araştırmaya göre; soya ve içeriğindeki izoflavonlar ağız ve diş eti hastalıklardan koruyor
Ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklar, diş etindeki ya da üstteki ve daha alçak çenelerdeki kronik enfeksiyonlardan kaynaklanır Bu hastalıklar diş eti kanamalarına, diş kaybına ve hatta diş etinde büyük sorunlara sebep olabilir Genel Olarak bütün bu rahatsızlıkların nedeni ise bakteri plaklarıdır Bu hastalıkları önlemedeki en manâlı tedbirler ise ahenkli diş fırçalamak, diş ipliği kullanarak dişlerin arasını arındırmak, sigara içmemek ve uyumlu kontroldür Ancak bağışıklık sisteminin de ağız ve diş rahatsızlıklarından korunmada önemi büyüktür Soyadaki izoflavon maddesinin ise bağışıklık sistemi üzerinde fazla olumlu etkileri vardır bu nedenle Japonyalı araştırmacılar soyanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkilerini incelediler
Araştırma 4 bin Birey Üstünde Yapıldı
Japonya Fukuoka Üniversitesi ’nde 18 ile 22 yaş arasındaki 4 bin Japon öğrenci üzerinde soyanın ağız ve diş sağlığına faydalarını görebilmek için bir araştırma yapıldı Öğrencilere yemek yemek alışkanlıkları üzerine bir anket yaptırıldı Yüzde 8 oranında öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda şikâyetleri olduğu belirlendi Araştırmayla, yüksek oranda (günde 865 g) soya tüketen öğrencilerin, daha eksik soya bitiren (günde 13,1 g) öğrencilere oranla ağız ve diş sorunları yaşamadıkları ortaya çıktı Soyanın artı etkileri araştırılırken, ahenkli diş fırçalama alışkanlığı, düzenli kontrole gitmeleri ve öğrencilerin sigara içmeleri gibi diğer etkenler de göz önünde bulundurularak bu sonuçlara ulaşıldı
Yapılan bu araştırma soya ve ağız sağlığı üstüne yoğunlaşan birincil araştırma oldu Sonuçları oldukça pozitif olan bu araştırmanın devamı olarak benzer araştırma grubu ile yapılacak *
Ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklar, diş etindeki ya da üstteki ve daha alçak çenelerdeki kronik enfeksiyonlardan kaynaklanır Bu hastalıklar diş eti kanamalarına, diş kaybına ve hatta diş etinde büyük sorunlara sebep olabilir Genel Olarak bütün bu rahatsızlıkların nedeni ise bakteri plaklarıdır Bu hastalıkları önlemedeki en manâlı tedbirler ise ahenkli diş fırçalamak, diş ipliği kullanarak dişlerin arasını arındırmak, sigara içmemek ve uyumlu kontroldür Ancak bağışıklık sisteminin de ağız ve diş rahatsızlıklarından korunmada önemi büyüktür Soyadaki izoflavon maddesinin ise bağışıklık sistemi üzerinde fazla olumlu etkileri vardır bu nedenle Japonyalı araştırmacılar soyanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkilerini incelediler
Araştırma 4 bin Birey Üstünde Yapıldı
Japonya Fukuoka Üniversitesi ’nde 18 ile 22 yaş arasındaki 4 bin Japon öğrenci üzerinde soyanın ağız ve diş sağlığına faydalarını görebilmek için bir araştırma yapıldı Öğrencilere yemek yemek alışkanlıkları üzerine bir anket yaptırıldı Yüzde 8 oranında öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda şikâyetleri olduğu belirlendi Araştırmayla, yüksek oranda (günde 865 g) soya tüketen öğrencilerin, daha eksik soya bitiren (günde 13,1 g) öğrencilere oranla ağız ve diş sorunları yaşamadıkları ortaya çıktı Soyanın artı etkileri araştırılırken, ahenkli diş fırçalama alışkanlığı, düzenli kontrole gitmeleri ve öğrencilerin sigara içmeleri gibi diğer etkenler de göz önünde bulundurularak bu sonuçlara ulaşıldı
Yapılan bu araştırma soya ve ağız sağlığı üstüne yoğunlaşan birincil araştırma oldu Sonuçları oldukça pozitif olan bu araştırmanın devamı olarak benzer araştırma grubu ile yapılacak *