![divil-divil-nevsehir.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/01/divil-divil-nevsehir.jpg)
Dıvıl (Divil)- Nevşehir Tanımı İçin Materyaller
Köftesi:
- 2 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 2 çay bardağı sıcak su
- 3 adet haşlanmış orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı tuz
- Yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 adet haşlanmış orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Dıvıl (Divil)- Nevşehir Tanımı Yapılışı
- Bulgurun üzerine sıcak su eklenerek kapağı kapatılır ve 10 dakika beklenir.
- Yumuşayan bulgurun üzerine haşlanıp ezilen patates, un, baharat ve tuz eklenerek yoğurulur.
- Su yardımı ile köfteler dökülür.
- Kızgın yağda kızartılır ve kevgir ile kağıt peçete üzerine alınır.
- Öteki tarafta sarımsak küçük doğranarak yahut ezilerek tuz ile bir arada yoğurda katılır.
- Baharat ve salata yağ ile kavrularak sos hazırlanır.
- Tabağın en alt kısmına köfteler konur, sonra haşlanan kare doğranan patates ve üzerine yoğurt dökülür.
- Yoğurun üzerine yine patatesler ve biraz köfte eklenerek biraz daha yoğurt konur.
- En üste sos gezdirilerek servis edilir.
3 aylarımız mübarek olsun.