Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 10-15 adet kuru dolmalık patlıcan
- 10-15 adet kuru dolmalık biber
- 500 gram asma yaprak
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım su bardağı sumak suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 -4,5 su bardağı sıcak su
Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru dolmalık gerecimizi sıcak suda 10-15 dakika kaynatalım. Asma yapraklarını sıcak suya dolu bir kaba bırakalım.
- Soğanı, sarımsağı, biberi, maydanozu ufak ufak doğrayalım.
- Doğradığımız gereçlerimizi bir kabın içine alıp üzerine yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri, baharatları, salçayı, sıvı yağı, eytin yağını ve sumak suyunda ek edip, karıştıralım.
- Kurutmalık dolmalıklarımız ve asma yapraklarımızın suyunu süzüp içlerini harcımızla doldurup tencereye alalım.
- Pişirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı ve sıcak suyunuda ekleyip evvel yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun .
Diyarbakır Yolu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı