Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyarbakır Usulü Dolma

Diyarbakır Usulü Dolma
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
diyarbakir-usulu-dolma-1.jpg

Diyarbakır Metodu Dolma Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 tane soğan
  • 3 tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 kase pirinç
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 su bardağı tane sumak
  • Tencerenin altına koymak için kaburga

Diyarbakır Yöntemi Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 1. 5 litre sıcak suya 1 su bardağı sumağımızı ekleyip demlemeye bırakıyoruz daha sonra soğanımızı biberimizi ve maydanozumuzu doğruyoruz.
  2. Sırasıyla etimizi pirincimizi baharatımızı yağımızı ve salçalarımızı ekliyoruz bütün materyalleri karıştırdıktan sonra demlediğimiz sumaklı sudan 1 su bardağı hazırladınız harcımıza döküp karıştırıyoruz.
  3. Harcımız hazır ister kuru biber ve patlıcan isterse taze sebzelerden kullanabilirsiniz tenceremizin altına kaburgamızı yerleştirip doldurduğunuz dolmaları bırakıyoruz.
  4. Tencere dolduktan sonra sumaklı suyu süzüp dolmalarımızın üstüne boşaltıyoruz üzerine tenceremizin uzunluğuna nazaran tabak bırakıyoruz dolmalarımız dağılmasın diye sonra pişirmeye bırakıyoruz.
  5. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte 45 dakika pişirmeniz kâfi afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt