
Diyarbakır Metodu Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kuşbaşı et
- 3 tane soğan
- 3 tane sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 kase pirinç
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 4 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 su bardağı tane sumak
- Tencerenin altına koymak için kaburga
Diyarbakır Yöntemi Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1. 5 litre sıcak suya 1 su bardağı sumağımızı ekleyip demlemeye bırakıyoruz daha sonra soğanımızı biberimizi ve maydanozumuzu doğruyoruz.
- Sırasıyla etimizi pirincimizi baharatımızı yağımızı ve salçalarımızı ekliyoruz bütün materyalleri karıştırdıktan sonra demlediğimiz sumaklı sudan 1 su bardağı hazırladınız harcımıza döküp karıştırıyoruz.
- Harcımız hazır ister kuru biber ve patlıcan isterse taze sebzelerden kullanabilirsiniz tenceremizin altına kaburgamızı yerleştirip doldurduğunuz dolmaları bırakıyoruz.
- Tencere dolduktan sonra sumaklı suyu süzüp dolmalarımızın üstüne boşaltıyoruz üzerine tenceremizin uzunluğuna nazaran tabak bırakıyoruz dolmalarımız dağılmasın diye sonra pişirmeye bırakıyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte 45 dakika pişirmeniz kâfi afiyet olsun.