Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi (Videolu)

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi (Videolu)

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
icli-kofte-tarifi-diyarbakir-usulu-1.jpg

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz ,kişniş
Hamuru için
  • Yarım kg içli köftelik bulgur
  • Tuz ,kişniş
Kızartmak için;
  • 1 adet yumurta

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce bulguru ıslatalım, yarım kg bulguru ,1 su bardağı ılık su ile ıslatalım çok ıslatmayın lütfen.
  2. Islattığınız bulguru ağzını kapatın ,20 dk dinlensin.
  3. Ardından iç malzemeyi hazırlayalım .Önce kuru soğanı robottan geçirelim, çok ezmeyin.
  4. Ardından tavaya sıvı yağ ekleyin, robottan geçirdiğiniz soğanları tavaya alalım suyunu salıp rengi pembe olunca kıymayı ekleyin karıştıralım eğer kıymayı kendini bıraktıysa biber ve domates salçası ekleyin .
  5. Ardından tuz, kişniş ve maydanoz ekleyin .
  6. Tavanın altını kapatıp iç harcı başka bi kaba dökelim soğusun az.
  7. Hamura geçelim ıslattığınız bulguru azar elimizi ıslatarak su vererek yoğuralım.
  8. Kıvam aldıysa hamurdan cevizden az büyük şekilde kopartıp toplar haline getirdim ve ardından avuç içini yağlayarak top hamuru elime alıp sıkıştırıp işaret parmağımla hamurdan delik açarak yatsı bi şekilde bastırıyorum .
  9. Şekilde alan hamura iç harcımı ekliyorum .
  10. Bütün hepsi bitince tencereye su alıyorum, kaynamaya çıkınca köfteleri suya atıyorum.
  11. 5 dk kaynayınca kaynayan sudan alın.
  12. Süzülen köfteleri kızartma isterseniz 1 yumurtayı çırpın, köfteyi yumurtaya batırın kızartın .Detaylı video için link bırakıyorum afiyet olsun.
Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt