iltasyazilim
FD Üye
Diyarbakır Yüresine Ait Ğevre Yani Siz ( Kavurmalı Ekmek) Diyebilirsiniz Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet soğan
*250 gram kavurma
*250 gram çökelek
*2 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
Diyarbakır Yüresine Ait Ğevre Yani Siz ( Kavurmalı Ekmek) Diyebilirsiniz Tarifi Yapılışı
1
*2 kase unumuzu derin bir kaba alın ve tuzumuzu ve mayamız da ekleyelim
*Alabildiğince kadar su ekliyelim
*Kulak memesi kıvamında olsun hamuru hamurumuzu 30 dakikaya dinlendirmeye bırakalım
*Küçük küçük doğradığımız soğanları da kavuralım
*Kavurduktan sonra soğanlarımızı soğutmaya bırakalım
*Hamurumuz dinlendikten sonra alalım
*İnce bir şekilde açalım alt tabakasına soğanlar ve ondan sonra çökelek bırakalım
*Daha sonra en son uygulayacağımız şey kavurma koymaktır ve üst tabakası içinde ince bir hamur alıp üst tabakasını kapatalım
*İyicene etrafını kapatalım eski usul saçta da yapılır fırında da yapılabilir Fırın tepsisinde
*
*2 adet soğan
*250 gram kavurma
*250 gram çökelek
*2 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
Diyarbakır Yüresine Ait Ğevre Yani Siz ( Kavurmalı Ekmek) Diyebilirsiniz Tarifi Yapılışı
1
*2 kase unumuzu derin bir kaba alın ve tuzumuzu ve mayamız da ekleyelim
*Alabildiğince kadar su ekliyelim
*Kulak memesi kıvamında olsun hamuru hamurumuzu 30 dakikaya dinlendirmeye bırakalım
*Küçük küçük doğradığımız soğanları da kavuralım
*Kavurduktan sonra soğanlarımızı soğutmaya bırakalım
*Hamurumuz dinlendikten sonra alalım
*İnce bir şekilde açalım alt tabakasına soğanlar ve ondan sonra çökelek bırakalım
*Daha sonra en son uygulayacağımız şey kavurma koymaktır ve üst tabakası içinde ince bir hamur alıp üst tabakasını kapatalım
*İyicene etrafını kapatalım eski usul saçta da yapılır fırında da yapılabilir Fırın tepsisinde
*