Diyet Bayram Tatlısı - Hurma Özlü Granola Puding Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt ( 400 ml toplam )
- 1,5 çorba kaşığı yulaf unu
- 1,5 çorba kaşığı hurma özü
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
- Granola
- Findik
- Ceviz
- Kakao nobu
Diyet Bayram Tatlısı - Hurma Özlü Granola Puding Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı sütümüzü tencereye koyuyoruz üzerine 1, 5 çorba kaşığı yulaf unumuzu ( Dilediğiniz un kullanılabilir ) ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendenizi ekliyoruz.
- Karıştırmayı bırakmadan orta ateşte bir puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, biraz vakit alıyor yoğunlaşması beklememiz gerek
- Puding kıvamını gördüğümüz vakit blop blop kaynarken hop alıyoruz ocaktan tenceremizi ve içerisine 1, 5 çorba kaşığı hurma özü ekliyoruz. ( Bu basamakta bal, pekmez, her hangi bir tatlandırıcı tercih sizin hepsi olur, ben ancora markasının hurma özünü kullanıyorum )
- Akabinde güzelce karıştırıyoruz. Artık en hoş evre süsleme evresi burada yeniden sizin yaratıcılığınıza kalmış ben kendi hazırladığımı anlatıyorum sizlere.
- Uygun bir kase tabanına birinci evvel daha evvel tariflerimde yer alan granolamdan ekledim ki kıtır bir katman olsun, üzerine puding ekledim tekrar granola ve puding formunda devam ettim.
- En üst kısmına ceviz, fındık ve kakao nobu ( Kahve dünyasından alıyorum yararlarını okumanızı öneriyorum ) oda ısısına gelmesini bekliyoruz.
- Akabinde buzdolabına kaldırıyoruz. İsterseniz kavanozlarda da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun ???? Yeterli bayramlar.