Kadınların uyguladıkları ağır diyet ve spor programlarının kısırlığa yol açabileceği belirtildiKadınların son yıllarda uyguladıkları ağır perhiz ve sporla bünyelerindeki yağ oranını epeyce azalttıklarını ve değil denecek dek azalttıkları için hamile kalmakta zorlandıklarını belirten uzmanlar, kısırlığın gelecek yıllarda 2 katına çıkacağının varsayım edildiğini kaydediyorHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bayan Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Hakan Zarar Görmüş, AA muhabiri ile yaptığı röportajda, aşırı zayıflığın da fazla şişmanlıkta olduğu gibi kısırlığa yol açabileceğini belirterek, kadınları, spor ve perhiz yaparken aşırıya kaçmamaları konusunda acayip açıklamalarda bulunduKadınların, son yıllarda uyguladığı ağır perhiz ve spor programlarının bünyelerindeki yağ oranını tükenmeye yakın ışık halkası getirdiğini söyleyen Zarar Görmüş, bunun hormonları olumsuz yönde etkilediğini ve adet düzensizliklerine niçin olduğunu belirtti Etiket kısırlık nedenleri neden gebe kalamıyorum? çocuk sahibi elde etmek istiyorum gebe kalmada diyetin yanlış yapılması herşeyin fazlası zarar fazla spor yapmanın zararları diyeti aşırı yapmanın zararları sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur