iltasyazilim
FD Üye
Resimli Perhiz köfteli salata tarifi
Perhiz köfteli salata nasıl yapılır
Malzemeler
•2 domates (sekize bölünmüş)
•1 yumurta (çırpılmış)
•50 gr bayat ekmek içi
•Marinat için: 3 yemek yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak (ezilmiş) tuzlu ve karabiber
•14 çay kaşığı mercanköşk
•ay çiçek yağı (fırçayla sürmek için)
•12 salatalık (ince dilimlenmiş)
•2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
•1 yeşil biber (halka doğranmış)
•4 iri mantar (dörde ayrılmış)
•1 ufak kıvırcık (doğranmış)
•2 yemek kaşığı domates salçası
•500 gr yağsız kıyma
Yapılışı
Marinat: Yağı limon suyunu sarımsağı bir kasede karıştırın Tuzlu ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en düşük 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı en ince ayrıntısına kadar ısıtın Kıymayı rendelenmiş soğanı domates salçasını baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin Karışımı 16 porsiyona bölün ve her birini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin Köfteleri ızgarada 1520 dak pişirin gerektikçe çevirip kahverengileşinceye dek tutun Kağıt havlu ile kurulayıp artı yağını aldıktan sonradan soğuması için bir kenara kaldırın Bir servis tabağında kıvırcığı salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanında koyun ve servis yapın *
Perhiz köfteli salata nasıl yapılır
Malzemeler
•2 domates (sekize bölünmüş)
•1 yumurta (çırpılmış)
•50 gr bayat ekmek içi
•Marinat için: 3 yemek yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak (ezilmiş) tuzlu ve karabiber
•14 çay kaşığı mercanköşk
•ay çiçek yağı (fırçayla sürmek için)
•12 salatalık (ince dilimlenmiş)
•2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
•1 yeşil biber (halka doğranmış)
•4 iri mantar (dörde ayrılmış)
•1 ufak kıvırcık (doğranmış)
•2 yemek kaşığı domates salçası
•500 gr yağsız kıyma
Yapılışı
Marinat: Yağı limon suyunu sarımsağı bir kasede karıştırın Tuzlu ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en düşük 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı en ince ayrıntısına kadar ısıtın Kıymayı rendelenmiş soğanı domates salçasını baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin Karışımı 16 porsiyona bölün ve her birini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin Köfteleri ızgarada 1520 dak pişirin gerektikçe çevirip kahverengileşinceye dek tutun Kağıt havlu ile kurulayıp artı yağını aldıktan sonradan soğuması için bir kenara kaldırın Bir servis tabağında kıvırcığı salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanında koyun ve servis yapın *