Diyet Listesine Uygun Mercimek Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı nane
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı toz biber
Diyet Listesine Uygun Mercimek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği küçük bir tencereye alıyoruz ve üzerine su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanan mercimeği soğuması için bir kaba alıyoruz.
- Üzerine bulguru ekleyip karıştırıyoruz, şişmesi için ağzını kapatıyoruz yine küçük bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz ve küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Şişen ve soğuyan mercimeklerin içerisine yine soğuyan soğanları ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Elimizle yuvarlayarak top haline getiriyoruz.
- Bütün mercimeği aynı işlemi uyguluyoruz, servis tabağına diziyoruz.
- Küçük bir kapta yoğurdumuzu çırpıyoruz.
- Sos tavasında 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı toz biberi kavuruyoruz.
- Üzerlerine çırptığımız yoğurdu ve yaptığımız renkli sosu döküyoruz. Mantımız hazır ve tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.