Diyet Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 420 gram (3 su bardağı) tam buğday unu (yavaş yavaş eklenecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 240 gram (1 su bardağı) yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Bir tutam dereotu (ince ince kıyılmış)
- İç gereci;
- 150 gram az yağlı beyaz peynir(veya lor peyniri)
- Bir tutam dereotu (ince ince kıyılmış)
Diyet Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurtalardan birinin sarısını farklı bir kaseye alın, onu poğaçaların üzerine süreceğiz.
- Bir yumurta, yumurta beyazı, yoğurt, zeytinyağını çırpın.
- Başka bir kapta unun 1 su bardaklık kısmı, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.
- İki karışımı birbirine karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Kalan 2 su bardağı unu azar azar gözlemleyerek ekleyin. Ben tamamını eklemiştim lakin unun tazeliğine nazaran değişir, daha az un da isteyebilir.
- Hamur yumuşak ancak ele fazla yapışmayan bir hamur olmalı. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve yoğurun.
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamuru 20 adet modüle ayırın. Hepsini tek tek yuvarlayın.
- Bir kasenin içinde peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.
- Yuvarladığınız hamurları elinizle tezgahta açıp ortasına birer çay kaşığı peynirli karışımdan koyun ve parmak uçlarınızla güzelce kapatın.
- Tepsiye hepsini dizin ve yumurta sarısını fırçayla üzerlerine sürün. Keten tohumu yahut çörekotu serpiştirip fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.
- Üzeri kapalı bir kapta tazeliğini 4-5 gün koruyacaktır.