Diyet Şinitzel Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ( rondoda un haline getirilmiş)
- Tuz- zerdeçal-kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Diyet Şinitzel Tanımı Yapılışı
- Bir kapta yumurta ve su güzelce çırpılır.
- Yarım çay kaşığı kadar tuz ek edilir.
- Öteki tarafta unlar, tuz, zerdeçal ve toz biber karıştırılır.
- Şinitzel olacak incelikte fileto kestiğimiz tavukları evvel yumurtaya daha sonra un karışımına buluyoruz, fazla ununu hafif silkeleyerek kenara alıyoruz.
- Tüm tavuklar bitince tavaya yağı koyup fırçayla her tarafına sürüyoruz.
- Tavukları dizip kalan yumurtayı üzerilerine eşit bir halde paylaştıralım.
- Kapağını kapatın altını kısın.
- Yaklaşık 20 dk sonra altı kızarıyor, karşıt çevirin başka tarafı da kızarınca alabilirsiniz. Çok güzel oluyor, tavsiye ederim. Afiyet olsun.