Yeni yılda yeni gıda alışkanlıkları edinmek hepimizin en büyük hedefi Dinç beslemek, kilolarımızı ve sağlığımızı kontrol etmek, ne yediğimiz, ne dek yediğimiz en manâlı kuralBu kuralların birçok 2019 yılının diyet trendlerinde değiştiğini görüyoruzBeslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman, 2019 yılında işaret gözde diyetleri ve bilinmesi gereken sağlıklı gıda kurallarını anlattı img alt src Buğday unu, süt ve süt ürünleri azaltılacak Bu sene dünyadaki en hakim trend; buğday unu, süt ve süt ürünlerinin jurnal beslenmede epeyce azaltılması, hatta iyice kaldırılması olacak gibi görünüyor Son yıllarda takipçi sayısını artıran bu trend özellikle yurt dışındaki diyetisyenler ve dinç beslenme meraklıları arasında olduğu gibi ülkemizde de yükselişe geçecek gibi görünüyor Dengeli beslenmenin önemi artık cümbür cemaat göre bilinirken bu eğilime kapılmamalı Lakin hassaslık, gıda intoleransı testlerine kadar bu alıcı katı diyetleri uygulamakta da bir hasar gözükmüyor Hayvansal proteinler “out, bitkisel proteinler “in Bilhassa yüksek protein kullanan sporcular ve kas kütlesini çoğaltmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan protein tozu içecekleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da fazla popüler tekrar tekrar da olacak gibi görünüyor Bu senenin yükselen trendi ise hayvansal kaynaklı proteinlerle nebati kaynaklı olanların yer değiştirmesi Katkısız doğal ürünler tercih edilecek Doğadan gelen afiyet, katkısız doğal ürünler bu yıl daha da tartma kazanıyor Kazanılan bütün bilgileri bir araya getirip fazla yönü olan doğru beslenmeyi hayata geçirme zamanı Sentetik katkı maddesi maddelerinin sağlığı bozduğunu tüm çalışmalar gösteriyor Hangi besinlerde katkı maddesi maddeleri olduğunu öğrenmek ve bunlardan sakınmak, aspartam, darı şerbeti şurubu vb zararlı olduğu saptananları jurnal diyetten uyandırmak gerekiyor Bol bol sebze tüketilecek Daha sebze bazlı diyetlerin çabucak diğerlerinin yerini alması bir diğer trend Incelemeler sebze ve yeşillik tüketimi arttıkça hastalıklara yakalanma riskinin düştüğünü gösteriyor Buna ast olarak da sebze ve yeşillik tüketimi artacak gibi görünüyor Geleneksel kahvaltı alışkanlıkları değişecek Son trend ise kişilerin geleneksel kahvaltı alışkanlıklarını değiştirip daha yüksek karbonhidrat ve tahıllar taşıyan kahvaltılara tüketmeye başlamaları Buna beslenme dünyasında “ kahvaltı olarak tatlı yemek deniyor Lifli kahvaltı gevrekleri, simit, poğaça, kurabiye, mafın, meyveli yoğurtlar ve aromalı bol sütlü kahveler, kahvaltı öğününde daha çok seçim edilir hale geliyor Önerilen yüksek karbonhidratları bütün tahıllı olanlardan tercih etmek, yanında peynir, süt, yoğurt gibi proteinlere de yer vererek kan şekerini dengede tutmak Irk artık proteini daha sağlıklı kaynaklardan olmak, posa, lif, sebze tüketimlerini artırmak için uğraş gösteriyorlar Sabahtan kahvaltılarına taze otlar, baharatlar eklemek, sebzeleri çoğaltmak, sebze suları içmek sağlığına tartma verenler tarafından artık daha sık tercih ediliyor Etiket 2019 Perhiz Trendleri Yeni Yıl Diyetleri Meşhur Diyetler Perhiz Trendleri Diyet sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur