Diyetlerin vazgeçilmezi diyet ürünler…
Tatlısı, tuzlusu, çikolatalısı, şekersizi, az yağlısı, daha az yağlısı…
Bisküviden dondurmaya, pudingden mayoneze, reçelden gazlı içeceklere, geniş bir eser yelpazesi…
Diyet yapanlar için hem çok mantıklı hem de lezzetli bir seçenek…
DİYET ESERLERIN YARARLARI NELERDİR?
Azaltılmış yağ orantıları, şeker eksiz oluşları, yüksek lif içerikleri bu yiyecekleri olumlu hale getiren ögelerden birkaçı. Ara öğünlerde diyetisyeninizin önerdiği ölçülerde tüketilen diyet eserler sahiden de benzeri eserlere nazaran çok daha pak. Ayrıyeten yüksek lif içeren bisküviler, motamot vesair posa kaynakları üzere bağırsakların çalışmasını olumlu etkilemek yanında birçok illete karşı kollayıcı rol de üstleniyor.
DİYET ESERLERI KULLANIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER NELERDİR?
Bu cins eserlerin diyet oluşu ne yazık ki ne kadar tüketilirlerse tüketilsinler kilo aldırmayacakları mealine gelmiyor. Diyet olduğunu düşünerek yapılacak ziyade ölçüde tüketim her besinde olduğu üzere kilo alımına yol açacaktır. O denli ki, yarım paket diyet bisküvi tükettiğinizde 1 dilim ekmek yemiş üzere olursunuz, zati düşük kalorili diyerek 2 paket bisküvi tüketmeniz 4 dilim ekmek yemeniz manasına gelir. Lütfen ölçülerin asıl değerli nokta olduğunu; mucizevî, âlâ yahut berbat yiyecek olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
TÜM DİYET ESERLER BIREBIR FORMÜLE Mİ SAHİPTİR?
Diyet eserler iki ana sınıfta incelenebilir: zayıflamaya yönelik yağı azaltılmış eserler ve şeker hastalarına yönelik şeker eksiz eserler. Yağı azaltılmış eserler rastgele bir ek unsur eklenerek değil santrfuj metodu ile eserden yağ ayrıştırılarak elde edilir. Şeker eksiz eserler ise diyabet hastaları için üretilmiş, düşük/sıfır kalori içeriği şeker tarafına tatlandırıcı kullanarak sağlanan eserlerdir. Tatlandırıcı içeren bu eserlerin, güç bedelleri referans eserlere kıyasla nispeten düşük olsalar da tatlandırıcıların günlük tüketim ölçüsü değerlidir. Zayıflamak için önerilen ölçüden ziyade tasarrufundan kaçınınız.
Görüyoruz ki;
Kalorisi düşük diye diyet eserlerin tüketimini arttırmak istenen durumun tam aksine hem kilo kazanımına hem de sıhhat risklerine neden olabilir. Bu nedenle diyet eserlerin tüketim ölçülerine daha dikkat etmek, etiket okumayı öğrenmek, eserler arasında kıyaslama yaparak hem güç hem yağ içeriği açısından daha münasip olanı seçmek tüketici olarak yapmamız gereken esas davranışlar arasında mekan alıyor.
Tatlısı, tuzlusu, çikolatalısı, şekersizi, az yağlısı, daha az yağlısı…
Bisküviden dondurmaya, pudingden mayoneze, reçelden gazlı içeceklere, geniş bir eser yelpazesi…
Diyet yapanlar için hem çok mantıklı hem de lezzetli bir seçenek…
DİYET ESERLERIN YARARLARI NELERDİR?
Azaltılmış yağ orantıları, şeker eksiz oluşları, yüksek lif içerikleri bu yiyecekleri olumlu hale getiren ögelerden birkaçı. Ara öğünlerde diyetisyeninizin önerdiği ölçülerde tüketilen diyet eserler sahiden de benzeri eserlere nazaran çok daha pak. Ayrıyeten yüksek lif içeren bisküviler, motamot vesair posa kaynakları üzere bağırsakların çalışmasını olumlu etkilemek yanında birçok illete karşı kollayıcı rol de üstleniyor.
DİYET ESERLERI KULLANIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER NELERDİR?
Bu cins eserlerin diyet oluşu ne yazık ki ne kadar tüketilirlerse tüketilsinler kilo aldırmayacakları mealine gelmiyor. Diyet olduğunu düşünerek yapılacak ziyade ölçüde tüketim her besinde olduğu üzere kilo alımına yol açacaktır. O denli ki, yarım paket diyet bisküvi tükettiğinizde 1 dilim ekmek yemiş üzere olursunuz, zati düşük kalorili diyerek 2 paket bisküvi tüketmeniz 4 dilim ekmek yemeniz manasına gelir. Lütfen ölçülerin asıl değerli nokta olduğunu; mucizevî, âlâ yahut berbat yiyecek olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
TÜM DİYET ESERLER BIREBIR FORMÜLE Mİ SAHİPTİR?
Diyet eserler iki ana sınıfta incelenebilir: zayıflamaya yönelik yağı azaltılmış eserler ve şeker hastalarına yönelik şeker eksiz eserler. Yağı azaltılmış eserler rastgele bir ek unsur eklenerek değil santrfuj metodu ile eserden yağ ayrıştırılarak elde edilir. Şeker eksiz eserler ise diyabet hastaları için üretilmiş, düşük/sıfır kalori içeriği şeker tarafına tatlandırıcı kullanarak sağlanan eserlerdir. Tatlandırıcı içeren bu eserlerin, güç bedelleri referans eserlere kıyasla nispeten düşük olsalar da tatlandırıcıların günlük tüketim ölçüsü değerlidir. Zayıflamak için önerilen ölçüden ziyade tasarrufundan kaçınınız.
Görüyoruz ki;
Kalorisi düşük diye diyet eserlerin tüketimini arttırmak istenen durumun tam aksine hem kilo kazanımına hem de sıhhat risklerine neden olabilir. Bu nedenle diyet eserlerin tüketim ölçülerine daha dikkat etmek, etiket okumayı öğrenmek, eserler arasında kıyaslama yaparak hem güç hem yağ içeriği açısından daha münasip olanı seçmek tüketici olarak yapmamız gereken esas davranışlar arasında mekan alıyor.