Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyet yapmadan zayıflamanın 10 kolay yolu

Diyet yapmadan zayıflamanın 10 kolay yolu
0
101

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
3307.jpg
3307.jpg
Diyet terimi aslında sağlıklı ömür manasına geliyor. Halbuki topluluğun umumunda diyet denilince algılanan açlık, zayıflamak için yapılan tatbikler, bir yemek listesi uygulamaktır.

Hayat Usulü Değişikliğine Hazır olun! Her pazartesi başlanan diyet Salı günü sona eriyor. Bu nedenle artık diyet yapmak tarafına hayat üslubunuzu değiştirin.

Her başlangıç bir sonucun geleceğinin habercisidir, başlanan şey bırakılır, bu nedenle diyete başlamak alanına sağlıklı olmak deyimini kabullenin ve benimseyin. Alışkanlıklar kolay bırakılmaz, yenisi de çabucak kazanılmaz bu nedenle kendinize biraz devir tanıyın.

İşte sağlıklı zayıflamanın 10 püf noktası:

1. Besinleri Yeterli Tanıyın. tahıllar (ekmek, pilav, çorba, bisküvi, kestane, patates, kuru baklagiller vb), Et ve türevleri (kırmızı et, balık, tavuk, hindi, peynir, yumurta vb), Sebzeler (yeşil, al, mor, turuncu vb), Meyveler, Yağlar (zeytin, ceviz, fındık, likit yağlar )

2. Çeşitlilik ve Istikrar Yaratın: Nasıl her gün tıpkı kıyafeti giymiyorsak, her gün değişik besinleri tüketmeyi öğrenmeliyiz. Tüm öğünlerde çeşitlilik sağlamaya çalışın.

Bir öğünde bütün besin kümelerinden az az da olsa bulundurabilirsiniz. Örneğin öğlen yemeğinde yiyeceğiniz ”1/2 porsiyon bulgur pilavı, 1 tabak kıymalı zerzevat yemeği ve cacık” acilen her kümeden besini almanızı sağlayacaktır.

3. Ölçülü Olun: “Göz kararı” deyimi size neyi anımsatıyor? Evet, farkına varmadan aldığımız yağların, şekerin açıklaması bu değil mi? Bu günden itibaren ölçü koymayı adet edinin. Bir tencere zerzevat yemeğine 2 yemek kaşığı likit yağ koyun.

4. Yediklerinizi Kaydederek nerede yanlış yaptığınızı fark edin: Hangi saatte, ne yediğinizi ve ne kadar yediğinizi tertipli olarak kaydedin. Gün ahir kendinizi değerlendirin. Bana danışan birçok kişi “çok yemiyorum lakin neden kilo alıyorum” sorusunu sorar ve 3 gün yediklerini kayıt ettirdikten sonra karşılığı kendileri verirler. “AAA NE KADAR ÇOK YEMİŞİM” kelamının akabinde farkına varma aşamasını geçmiş olurlar.

5. Fizikî Aktivitenizi Arttırın :

6. Sakın Aç Kalmayın: Şayet öğün atlıyorsanız, kahvaltı etmiyorsanız ve geçiştirmelerle öğününüzü unutuyorsanız muhtemelen akşam ölçüsüz yemek yiyorsunuzdur. Bir öğünde ölçüsüz besin alımı kilo alma nedeniz olabilir.

7. Günde 2-3 lt Su İçin: İnsan vücudunun %60-70 i sudur. Metabolizmanın su muhtaçlığını karşılayamazsanız vücutta suyun konumunu yağlar almaya başlar ki şişmanlığın en değerli nedenlerinden biri su istikrarının bozulmasıdır.

8. Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin: Çokça kilolarınız rahatsızlık vermeye başladıysa geç kalmadan tedbir alın ve bir diyetisyenden yardım alın. Biz diyetisyenler beslenme alışkanlıklarınızın akıllıca cihette değişmesini destekler, motive eder ve size bu mevzuda danışmanlık yaparız, kilo değişiminizi takip ederek kilo verirken sıhhatinizi himayenize yardımcı olur ve disiplininizi himayenize yardımcı oluruz.

9. Çok yağlı, şekerli, kalorili yiyeceklere dikkat edin: Hiçbir besini yasaklamak tahlil değildir. Bu yiyecekleri ölçülü tüketmeye çalışın.

10. Kilo vermek uğruna sağlığınızdan olmayın: MUCİZE, 1 HAFTADA 7 KİLO, GARANTİLİ ZAYIFLAMA…… VE Gibisi laflara kanmayın. Bu lafları söyleyenler sizin sıhhatinizi değil paranızın peşindeki şarlatanlardır.

Unutmayın aldığınız kadar güç harcıyorsanız kilonuzu koruyabilir, aldığınızdan ziyade güç harcarsanız kilo verirsiniz. Egzersizi ve sağlıklı beslenmeyi nizamlı olarak hayatınıza geçiremezseniz tüm uğraşlarınız süreksiz sonuç verir.