Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyet yaptığınızı kimseye söylemeyin!

Diyet yaptığınızı kimseye söylemeyin!
0
71

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Diyete başlamadan önce psikolojik olarak insanların izlemesi gereken yolları anlatan Uzm Dyt Emel Yılmaz ve Dyt Yunus Kapar, insanların Perhiz konusunda yaptığı yanlışların önemli sorunlara yol açtığını belirtiyorlar id Gad300250Diyete başlamadan önce psikolojik olarak nasıl bir yol izlemeliyiz?Diyete başlamadan önce birincil etapta kişinin psikolojikman kendini hazırlanmış hissetmesi gerekmektedir Somurtkan takdirde farklı şekilde uygulanan beslenme programları tesir etmeyecektir Birey mental olarak kendini hazır hissettiğinde ise bir uzman yardımıile yol izlemesi gerekir  Bu şekilde uygulanan programlarda daha bereketli ve daha dinç bir sonuç elde edilmektedirPerhiz yaparken bilhassa vücudumuzda ve mental olarak beynimizde bir takım yiyecekleri yasaklamalı mıyız? Yani belli yasaklar, diyet maratonunda insanları daha çok sıkar mı?Yaşadığımız toplumun algısına baktığımızda, “Yasaklar çiğnenmek için vardır mantığı ile karşılaşırsınız Ne kadar çok yasaklanmış olursa böylece fazla birey o yasakları delmek için uğraşır Ancak besin alışkanlığımızı değiştirip, besinlerimizi sınırlayıp ya da porsiyon miktarlarını azaltırsak, kişi kendini daha dar hissedecektir Bu Vesile Ile diyeti fazla daha dar uygulayıp daha verimli bir netice alacaktır Mental açıdan ise daha az baskı hissedecektir Sağlığa Zararlı besinleri dinç besinler ile değiştirirsek, perhiz ve hayatımız bize daha basit gelebilirPerhiz yaparken haftada 1 ya da 2 kez yemek anlamında kaçamaklar yapılmalı mıdır?Yapılmalı mıdır yerine yapabiliriz çağırmak daha dürüst olur Perhiz yaparken başlarda disiplin çok önemli olduğundan belirtilen kurallar hazırlamak gerekebilir Bu karşınızdaki hastanın ne dek iradeli olup olmadığından kaynaklıdır Şayet iradeli ise, o halde haftada 1 yerine 2 haftada bir, 1 hür öğün yapılabilir Değil iradeli yok ise, burada ast süreç önemli olduğundan, kişiye sırık yok ama zamana yayarak besin alışkanlıklarını değiştirmekte ve zorunlu olduğunu düşündüğünüz değin kaçamak veya hür öğün önerebilirsinizPerhiz yaptığınızı insanlara söylemeyin!Diyet yaptığımızı insanlara anlatmak yardımcı mıdır?Kişiye göre değişmekle beraber, başlıca söylenmemesi daha iyi olabiliyor Hatta fiziksel aktivite önerdiğimiz bireylerde ara sıra eşofman veya spor kıyafetleri ile yürüyüş gerçekleştirmek istemediklerini belirtenler deha oluyor Bağlı Diyette olduğumuzu sır olarak saklamak bazen riskli de olabiliyorNeden diye sorarsanız? Toplum olarak ısrarcı yönümüzü misal gösterebiliriz Bir yere gittiğinizde ya da misafiriniz geldiğinde, niçin daha bu kadar az yedin ya da şu kızartmadan neden yemedin gibi sorulara maruz kalabilirsiniz Oysaki ben birazcık rahatsızım ya da ben azıcık evvel sofradan kalktım derseniz, kimse size zor kullanarak yediremez veya daha artı ısrarcı olamazDiyet yapanların sıkça denediği yollardan biri ise yoğun saatler aç kalmak ve porsiyon azlığıdır Bu yöntemler ne kadar doğru?Uzun zaman aç kalmak kişide konsantrasyon bozukluğuna ya da eksilmesine, hipoglisemi’ye girmesine, metabolizmanın yavaşlamasına, sindirim sisteminin yavaşlamasına veya bozulmasına, kabızlık gibi şikayetlerin oluşmasına neden olabilir bu nedenle en esas önerimiz, “sık sık lakin gitgide beslenBirey 3 öğün beslenir ise, porsiyon miktarı olasılıkla olması gerekenden daha artı olacaktır Dolayısıyla esas öğünlerde tükettiği enerji miktarı da bunun ile birlikte artacaktır Keza özellikle gece öğünü ve ikindi öğünündeki ani acıkmalar ve yeme atakları olacaktır Ama günde 6 ile 8 öğün beslenir ise, porsiyon miktarı burada haliyle daha eksik olacaktır Burada hangisinin daha sağlıklı veya daha içten olduğunu anlatmak istiyorsak, kişinin vücut yapısı, kilosu, yaşam tarzı, beslenme şekli gibi konuları göz önünde bulundurmamız gerekecektirDiyet yaparken ekmeği hayatımızdan en ince ayrıntısına kadar çıkarmalı mıyız?Günlük enerjimizi ağırlıklı olarak %5560 civarında karbonhidratlardan sağlıyoruz Karbonhidratlar ise ekmek, pilav, makarna ve türevleri, patates, kuru bakliyat, yulaf, arpa, çavdar, buğday vs Ekmek içerdiği vitaminlerden ötürü değerlidir İçeriğinde B1, B2,B3biotin, folik asit ile zenginleştirilmiş ekmeklerde ise folik asit bulunur böylece ekmeği jurnal beslenmemizde açıklanmış miktarlarda bulundurmamız büyük tartma taşırÖzellikle güne başlarken fakat öğünümüz ve aynı zamanda altın öğün olarak adlandırdığımız kahvaltıda bu gruptan seçilen bir ürünün kahvaltınızda bulunması doygunluk hissinizi arttıracaktır Ayrıca ekmek kahvaltıda böylece alternatifi olmayan bir beslenme ama ekmeğe karşı meydana çıkan bazı diyetisyen unvanına mensup olmayan uzmanlara veya sözüm ona hayat koçlarına canlı yayınlarda yöneltilen “napalım fasulye mi yiyelim? sorularına verdikleri cevap evet fasulye yiyin demeleri olmuştu Kahvaltıda fasulye yemek sizin için uygunsa bizim için problem yokDiyet yaparken kalori hesabı yerine getirmek ve bir vakit daha sonra kalori takıntısı yapmayı başlatır mı?Perhiz yaparken ilk olarak bilinçlenme önemlidir Ne yiyiyoruz?Ne kadar yiyiyoruz?Ne dek tüketmeliyiz?Kalori miktarı nedir?Ne kadar yağ alıyoruz?Ne kadarı şeker içeriyor?Bu müşteri soruları kendimize sormalıyız Bunu yaparken en güzel dikkat edebileceğimiz kritik denetim noktası ise alışveriş yerleridir Unutulmamalıdır ki “alışveriş sepetinde ne varsa midende de o vardır Aldığımız ürünlerin gıda içeriğine bakmamız ve bilinçlenmemiz gerekir Bu Vesile Ile bilinçli alıcı olarak sadece ürünlerin fiyatlarına değil bununla birlikte mahsul içeriğine de dikkat edebilirizKalori miktarı bir saplantı yok yalnızca bir oran vermelidir Perhiz yaparken kalori miktarına uyarı ederken ara sıra ne yediklerimizi göz ardı edebiliyoruz Her kalorisi düşük gıda sağlıklı değildir veya eksik kalorili besleneyim derken daha sağlığa zararlı bile beslenebiliriz bu nedenle kalori miktarında fazla pozitif abartılmamalı ve sadece yol gösterici olmalıdırPerhiz yaparken dikkat edilmesi gereken 5 noktaPerhiz yaparken uyarı etmemiz gereken en esas 5 nokta nedir?1Perhiz yaparken öğünlerden 30 dakika önce su tüketmeliyiz Bu Vesile Ile ana öğünlerimizde daha eksik yemek yemek yeme gereği hissederiz ve sindirim sistemini zorlamayız2Tuz kullanımını azaltmalıyız Olası ödem oluşumunu engellemiş oluruz3Her gün maddesel aktivite için en az 30 dakika vakit ayırmalıyız4Her gün öğünlerimizde meyve ve sebzeye yer vermeliyiz Jurnal posa ihtiyacımızı ve vitamin ve mineralleri almamız sağlığımız için gerekmektedir5Günlük nehir ya da ve kahve tüketimine uyarı etmeliyiz Malum diüretik olduklarından vücudumuz susamış kalabilir veya yetkisiz oranda su içerir neticede ise hastalıklara niçin olabilirKilo vermekte zorlanan bireylerin kabusu ''İNSÜLİN DİRENCİ' konusunu biraz açabilir misiniz?İnsülin direnci Alıcı 2 diyabetin gelişmesine zemin hazırlayan manâlı bir sorundur Glikozu enerji olarak kullanabilmemiz içininsülin hormonuna ihtiyacımız vardır Fakat pankreas’tan salgılanan ve karaciğer, kas, yağ dokusu gibi dokularda insülin hormonuna karşı duyarsızlık gelişmesi sonucu insülin direnci oluşurİnsülin direnci olan bireylerde konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk, yemeklerden sonradan uyku hali, tatlı gıdalara olan istekte artış, kilo kontrolünde güçlük, özellikle karın bölgesinde yağlanma gibi belirtiler olabileceği gibi bununla birlikte hiçbir semptom de olmayabilir Tetkik sırasında bel çevresinde artma, kan şekerinde ve trigliserid düzeylerinde tepe, HLDkolesterol düzeyinde düşüklük saptama edilebilir
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt