Diyete Uygun Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak(arttırılabilir)
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma (artırılabilir)
- 2 kaşık buğday ya da pirinç
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı biber
- 1 çay kaşığı sumak
Diyete Uygun Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tenceremize soğan ve kıymayı alıp uygunca hoş kavuruyoruz.
- Akabinde kabaklarımızı küp küp doğrayıp kıyma ve soğanla birleştiriyoruz biraz solduruyoruz.
- Kabaklar biraz eriyince pirinç ya da buğdayımızı ekliyoruz.
- Ben burada dolmanın içinden artan pirinci kullandım.
- Sonra hepsini uygunca yediriyoruz baharatlarımızı katıyoruz.
- Suyumuzu ekleyip altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.