iltasyazilim
FD Üye
Diyetlik kahvaltılar
Kahvaltı kişinin beslenmesinde manâlı olduğu bilindiği halde kendimi aç hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan öğünlerin başında gelmektedir Gerçekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik açlıktan sonra vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en manâlı öğündür
Kahvaltı yapmayan kişilerde öğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama, bitkinlik, halsizlik, stres, günlük yapılan becerilerde ve performansta düşme ve çevreye aleyhinde ilgide azalma görülür
Bunun yanına kahvaltı yaparak güne başlayan şahısların günün ilerleyen saatlerinde daha kuvvetli ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon güçlüğü çekmedikleri belirlenmiştir
• Kepekli ekmek tüketin
• Yediğiniz sebze ve içeceklere limon sıkarak tüketin
• Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin
• 1 adet haşlanmış patates yiyin
• Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş öteki ürünleri tüketmeyin
• Siyah çaydaki tanen maddesi özellikle çocuklarda demir eksikliğine ve vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına niçin olduğu için kahvaltıda siyah nehir yerine yeşil nehir, kekik çayı veya bitki çayı tüketin
• Çocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, çekirdekli kuruüzüm, yumurta yedirin
• Doğal olarak üretilmiş müslinin içine süt yok portakal suyu koyarak tüketin İçine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz Müsli yemek çocukların beyin ve karoser enerjilerini yükseltir Sınava girecek çocukların hafıza açıklığına yardımcı olur
• Kahvaltıda peynir olarak Keçi peyniri tercih edin
• Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuç gibi sebzeleri tüketin
• Doğal yetiştirilmiş, kuzu ya da keçi etinden üretilen salam, sosis, sucuk tüketin
*
Kahvaltı kişinin beslenmesinde manâlı olduğu bilindiği halde kendimi aç hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan öğünlerin başında gelmektedir Gerçekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik açlıktan sonra vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en manâlı öğündür
Kahvaltı yapmayan kişilerde öğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama, bitkinlik, halsizlik, stres, günlük yapılan becerilerde ve performansta düşme ve çevreye aleyhinde ilgide azalma görülür
Bunun yanına kahvaltı yaparak güne başlayan şahısların günün ilerleyen saatlerinde daha kuvvetli ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon güçlüğü çekmedikleri belirlenmiştir
• Kepekli ekmek tüketin
• Yediğiniz sebze ve içeceklere limon sıkarak tüketin
• Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin
• 1 adet haşlanmış patates yiyin
• Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş öteki ürünleri tüketmeyin
• Siyah çaydaki tanen maddesi özellikle çocuklarda demir eksikliğine ve vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına niçin olduğu için kahvaltıda siyah nehir yerine yeşil nehir, kekik çayı veya bitki çayı tüketin
• Çocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, çekirdekli kuruüzüm, yumurta yedirin
• Doğal olarak üretilmiş müslinin içine süt yok portakal suyu koyarak tüketin İçine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz Müsli yemek çocukların beyin ve karoser enerjilerini yükseltir Sınava girecek çocukların hafıza açıklığına yardımcı olur
• Kahvaltıda peynir olarak Keçi peyniri tercih edin
• Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuç gibi sebzeleri tüketin
• Doğal yetiştirilmiş, kuzu ya da keçi etinden üretilen salam, sosis, sucuk tüketin
*