Dızmana (Göçmen Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı kaymak
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt (kıvamına nazaran azaltabilir yahut arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dızmana (Göçmen Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sahur için şahane bir öneri
- Yoğurma kabında un ve kuru maya karıştırılır. Ortası havuz biçiminde açılır. Öteki materyallerde ek edilir. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamurun üzeri kapatılıp ılık bir ortamda 1 saat mayalandırılır. Kabaran hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Ayrılan bezeler sıvıyağı ile yağlanarak elle açılır. Hamurun ortasına peynirli harç konur, silindir formunda yuvarlanarak kapatılır.
- Hamurdan 2 parmak kalınlığında kesimler kesilir. Yağlanmış ve hafif unlanmış tepsiye kesilen modüller dik halde hafif aralıklı olarak dizilir.
- Diğer bezeler de birebir formda yapılır, 1 saat daha tepside mayalandırılır.
- Üzeri için farklı yerde yoğurt, yumurta, kaymak, tuz karıştırılıp sosu hazırlanır. Hazırlanan karışım dizmanaların üzerine eşit bir biçimde yayılır.
- Sıvıyağı gezdirilip çörek otu serpilir. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca üzeri örtü ile kapatılıp biraz dinlendirilir. Hazır olan dizmanalar modüllere ayrılıp sıcak olarak servis edilir.