Dizmana Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 su bardak ılık su
- 1 paket indensit maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 yemek tabağı lor peynir
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Göz kararı tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta
Dizmana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle suyumuzu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine mayayı ilave edelim yavaş yavaş un ilave ederek yoğuralım.
- Tuzunu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Yoğurulan hamuru 30dk dinlendirelim.
- Daha sonra elimizi yağlayıp 4bölelim.
- Hamuru elimizi bol bol yağlayıp hamuru elimizle açalım.
- Açtığımız hamurun içine lor yağ nane, tuz, pul biberi karıştırıp göz kadarı serpelim.
- Daha sonra rulo şekli verip 4parmak aralıklı kesip dik olarak yağlanmış tepsiye dizelim.
- Hepsini aynı işlemi yapalım tepsiye dizdikten sonra hepsinin üzerine elimizle bastıralım ve bir kase yoğurdun içine yumurta kırıp güzelce çırptıktan sonra hamurun üzerine dökelim max ayarda kontürollü pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.