elektronikci
FD Üye
Dobilik Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tencerenin yarısı geçecek kadar su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon
- 50 gram margarin
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ılık su (Salçayı açmak için)
- İnce kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
Dobilik Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı bulgur, 1 su bardağı irmiği, 2 su bardağı sıcak su da ıslatıp ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
- Ardından salçaları, un, tuz ekleyelim karıştıralım, biraz soğumaya bırakalım ve ardından kimyon ve yumurtayı ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- Küçük yuvarlaklar yapıp, serçe parmağınızla orta kısmına birazcık bastırıyoruz. Tencereye suyu alıp tuz ve limon katıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Ardından köfteleri atıyoruz ve 15 dakika pişmeye bırakıyoruz o sırada sosunu hazırlayalım. Sos tavasına margarini koyuyoruz eridikten sonra salçayı koyup suyunu ilave edip sarımsağı rendeliyoruz ve 2-3 dakika kaynatıyoruz.
- Pişen köftelerin suyunu süzüyoruz. Salçayı köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Ezmeden bir kaseye alıp, üzerine yoğurt ve maydanoz ilave edip afiyetle tüketiyoruz.