Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yiyecek Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Özlem Turgay, paça çorbasının vitamin, mineral bakımından çok varlıklı olduğunu bildirerek doğal antibiyotik olduğunu söyledidogalantibiyotikcorbasipaca5c43de9a22a40jpegalt Doğal antibiyotik çorbası 'Paça'Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan paça çorba heyecanı, akşam geç saatlere dek devam ediyor Uçakla günübirlik paça içmeye gelenlerin de ziyaret ettiği kentte, bu geleneksel tat bilhassa kış aylarında yoğun olarak tüketiyorİçeriğindeki kolajen, vitamin ve mineraller tamamen bağışıklık sistemini güçlendiren, vücuda baskı veren paça çorbası, uzmanlarca da doğal antibiyotikolarak tanımlanıyordogalantibiyotikcorbasipaca5c43de9a2b222jpegalt Doğal antibiyotik çorbası 'Paça'Manâlı bir yiyecek maddesiKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yiyecek Mühendisliği Birim Başkanı Prof Dr Istek Turgay, paçanın, mineral ve vitamin bakımından zengin bir çorba olduğunu belirterek şunları kaydetti:dogalantibiyotikcorbasipaca5c43de9a352f5jpegalt Doğal antibiyotik çorbası 'Paça'Paça çorbası yüksek oranda vitamin ve mineral içeriğiyle özellikle fazla uzun yıllardan beri grip ya da nezleye yakalananların ya da kemiklerinde kırılma olanların seçim ettiği bir gıdaYapımında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor Bilhassa erkeklerin çokça tercih ettiği, içerisinde sarımsak, limon ve sirke gibi unsurların bolca tüketildiği bir gıdaGerek antioksidan, gerek vitamin içeriğinin yüksek olması dolayısıyla tüketilmesi önerilen önemli bir yiyecekdogalantibiyotikcorbasipaca5c43de9a5999ajpegalt Doğal antibiyotik çorbası 'Paça'