Doğal Antibiyotikli Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 4 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 5-6 su bardağı tavuk suyu/ ilikli kemik suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- Kaşar rendesi
Doğal Antibiyotikli Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı tencereye alıp eritiyoruz. Soğanları ister rondodan geçirin isterseniz de küçük küçük doğrayın.
- Eriyen tereyağın üzerine alın ve kavurun. Soğanların rengi dönmeye başlayınca unu ekleyin ve güzelce kavurun.
- Ben tavuk suyu kullandım isterseniz ilikli kemik suyu da olur. Tavuk suyunu karıştırarak yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz.
- Kaynamaya başlayınca kekik, tuz ve sarımsağı da ilave edip yarım saat pişmeye bırakıyoruz.
- Servise hazır hale gelince üzerine rendelenmiş kaşar ilave ettim.
- Küçük küçük doğranmış ve fırınlanmış ekmekle de çok güzel oluyor. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet şifa olsun.