iltasyazilim
FD Üye
Doğal Besinler ve Faydaları
Doğal besinler ve faydaları hakkında bilmeniz gerekenler
Mürdüm eriği,Kiraz,çilek,ahududu,böğürtlen,elma, kırmızı lahana, patlıcan ve soğan:
Bulaşıcı rahatsızlık ve iltihaplardan korur Bağışıklık sistemini güçlendirir Kanın pıhtılaşmasını engeller Kanser oluşumunu engeller,şifalı dır
Brokoli, karnabahar,Havuç,domates,lahana, ıspanak,bal kabağı,şeftali,kayısı,turunçgiller ve kuru kayısı:
Savunma sistemini güçlendirir Güvenli Olmayan maddelerin hücresel ve dokulara zarar vermesini engeller Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır
Havuç, patates, yeşil salatalar, buğday, taze çilek, böğürtlen, fıstık ve ceviz:
Bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller
Mercimek,Kuru fasulye,kuru bakliyat,nohut,tahıllar ve patates: Kan şekerini ve tansiyonu düzenler İltihaplardan korur Hücreleri korur ve kanser oluşumunu engeller,şifalı dır
Bezelye ve Kuru bakliyat: Kollestrolü düşürür Bakteri, virüs ve mantarların çoğalmasını engeller Kalın bağırsak kanseri tehlikesini azaltır
Kara turp,ve kıvırcık salata: Bulaşıcı hastalıklar ve kanserden korur
Sarımsak,taze ve kuru soğan,pırasa:Bakteri, virüs ve mantarların gelişmesini engeller Bağışıklık sistemini güçlendirir İltihapların iyileşmesinde
asistan olur Kan pıhtılaşmasını yavaşlatır Kanda kollestrolü düşürür Kan basıncını düzenler Kabızlığı önler Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır
Buğday,Soya fasulyesi ve keten tohumu:Meme, döl yatağı, prostat kanserinde etkilidir,şifalı dır
Soya fasulyesi, fındık, susam, zeytin yağı ve bitkisel yağlar:
Kollestrolü düşürür Kalın bağırsak kanseri tehlikesini azaltır,şifalı dır
Limon,Nane ve kimyon yağı Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır *
Doğal besinler ve faydaları hakkında bilmeniz gerekenler
Mürdüm eriği,Kiraz,çilek,ahududu,böğürtlen,elma, kırmızı lahana, patlıcan ve soğan:
Bulaşıcı rahatsızlık ve iltihaplardan korur Bağışıklık sistemini güçlendirir Kanın pıhtılaşmasını engeller Kanser oluşumunu engeller,şifalı dır
Brokoli, karnabahar,Havuç,domates,lahana, ıspanak,bal kabağı,şeftali,kayısı,turunçgiller ve kuru kayısı:
Savunma sistemini güçlendirir Güvenli Olmayan maddelerin hücresel ve dokulara zarar vermesini engeller Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır
Havuç, patates, yeşil salatalar, buğday, taze çilek, böğürtlen, fıstık ve ceviz:
Bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller
Mercimek,Kuru fasulye,kuru bakliyat,nohut,tahıllar ve patates: Kan şekerini ve tansiyonu düzenler İltihaplardan korur Hücreleri korur ve kanser oluşumunu engeller,şifalı dır
Bezelye ve Kuru bakliyat: Kollestrolü düşürür Bakteri, virüs ve mantarların çoğalmasını engeller Kalın bağırsak kanseri tehlikesini azaltır
Kara turp,ve kıvırcık salata: Bulaşıcı hastalıklar ve kanserden korur
Sarımsak,taze ve kuru soğan,pırasa:Bakteri, virüs ve mantarların gelişmesini engeller Bağışıklık sistemini güçlendirir İltihapların iyileşmesinde
asistan olur Kan pıhtılaşmasını yavaşlatır Kanda kollestrolü düşürür Kan basıncını düzenler Kabızlığı önler Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır
Buğday,Soya fasulyesi ve keten tohumu:Meme, döl yatağı, prostat kanserinde etkilidir,şifalı dır
Soya fasulyesi, fındık, susam, zeytin yağı ve bitkisel yağlar:
Kollestrolü düşürür Kalın bağırsak kanseri tehlikesini azaltır,şifalı dır
Limon,Nane ve kimyon yağı Kanser tehlikesini azaltır,şifalı dır *