
Doğal Meyve Suyu (Şeftali) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo olgun şeftali
- 2 kahve fincanı toz şeker
Doğal Meyve Suyu (Şeftali) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeftalilerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. İri formda dilimleyip çekirdeklerinden ayıklıyoruz. Derin bir tencereye yatırıp üzerine şekerimizi serpiyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp 3-5 saat civarı şekerin erimesi ve şeftalinin suyunu salması için bir kenara koyuyoruz. Bu süreç tamamlandıktan sonra orta ateşte kaynatıyoruz.
- Özleşince altını kapatıp blendırdan geçiriyoruz ki pütürlü birşey kalmasın. Sonrasında kapağı sağlam cam bir kavanoza sıcak halde doldurup ağzını sıkıca kapatıp tezgaha aykırı çevirerek o halde soğumasını bekliyoruz.
- Sıcak koyduğumuzdan kapak vakumlanıyor. Bitti, hepsi bu kadar. Serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Tek koşul kapağı açılan kavanozun kalanını buzdolabında koruma ediyoruz.
- İstediğiniz kadar, istediğiniz kıvama gelinceye kadar bir kapta karıştırıp afiyetle içebilirsiniz (Şeftalisi az şekerli olan yahut şekeri çok sevenler sulandırırken ekstra şeker ekleyebilir)şimdiden deneyecek olanlara afiyetle.