elektronikci
FD Üye
![dogal-rengiyle-tam-olculu-ayva-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/23/dogal-rengiyle-tam-olculu-ayva-tatlisi.jpg)
Doğal Rengiyle Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet ayva
- Her yarım ayva için 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker (ayvanın tadına nazaran ayarlayın)
- 4-5 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Ayvanın kabuk ve çekirdekleri
- 2 su bardağı su
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Fındık kırığı
Doğal Rengiyle Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları yıkayıp soyalım ve kabuklarını tencereye yerleştirelim .
- Ayvaları ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkarttığımız ayvaları tencereye dizelim.
- Üzerine toz şeker ilave edelim .
- Çubuk tarçını ve karanfili tencereye ekleyelim .
- Ayva çekirdeklerini hem ayvaların üzerine hem tencereye ekledikten sonra suyunu ek edip kapağını kapatalım.
- Kaynayana kadar altı açık, kaynayınca altını kısalım ve ortada denetim ederek pişmeye bırakalım .
- Şerbeti biraz kıvam almış ve istediğimiz kıvamda pişen tatlımızı ocaktan alalım.
- Birinci sıcağını attıktan sonra öteki bir kaba alalım şerbetini süzerek tekrar ayvaların üzerine gezdirelim bu formda dinlendirelim.
- Ayva tatlımız hazır soğuyunca istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Not:ayva cinsine nazaran pişme müddeti değişebilir lütfen dikkat edin ayrıyeten şekerini ben kendi ayvama nazaran ekledim lakin siz kullanıcanız ayvayı kesinlikle tadın ve ona nazaran sevdiğiniz formda şekerini ekleyin bu ölçü ülküydü
![Gülen yüz :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/7.0/png/unicode/64/263a.png)
Doğal Rengiyle Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı