Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Döğme (Hatay Usulü)

Döğme (Hatay Usulü)
0
20

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
dogme-hatay-usulu.jpg

Döğme (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 küçük parça kuyruk yağı (Olmasada olur)
  • 2 adet soğan
  • 1 kg buğday
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için
  • Tereyağı
  • Pulbiber

Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikler tavuğumuzu ve kuyruk yağımızı düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz ve didikliyoruz. Sonrasında buğdayımızı iyice yıkayıp süzüp haşladığımız tavuk suyunun içerisine katıyoruz.
  2. Ayrı bir kabın içine soğanı ortadan ikiye bölüp iri iri doğruyoruz ve üzerine salçamızı kimyonumuzuda ekleyip elimizle ovuşturuyoruz tenceremizin içine ekliyoruz.
  3. Tekrar düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra 40 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  4. Son olarakta havasını aldığımız tenceremizin kapağını açıp 1 kase haşlanmış nohutumuzuda ekleyip tokmak yada tahta kaşık yardımıyla iyice vurarak karıştırıyoruz.
  5. Ayrı bir tavada tereyağımızı eritip pulbiber ekliyoruz. Servis yapacağımız zaman tabaklarımızın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun ☺️????.
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt