Döğme (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 küçük parça kuyruk yağı (Olmasada olur)
- 2 adet soğan
- 1 kg buğday
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tereyağı
- Pulbiber
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikler tavuğumuzu ve kuyruk yağımızı düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz ve didikliyoruz. Sonrasında buğdayımızı iyice yıkayıp süzüp haşladığımız tavuk suyunun içerisine katıyoruz.
- Ayrı bir kabın içine soğanı ortadan ikiye bölüp iri iri doğruyoruz ve üzerine salçamızı kimyonumuzuda ekleyip elimizle ovuşturuyoruz tenceremizin içine ekliyoruz.
- Tekrar düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra 40 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Son olarakta havasını aldığımız tenceremizin kapağını açıp 1 kase haşlanmış nohutumuzuda ekleyip tokmak yada tahta kaşık yardımıyla iyice vurarak karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tavada tereyağımızı eritip pulbiber ekliyoruz. Servis yapacağımız zaman tabaklarımızın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun ????.