Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo döğme
- 1 lt kemik suyu yaklaşık yarım lt kaynamış su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
- Öncelikle tencereye döğmemizi sıcak suyla buluşturup tuzumuzu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra küçük ocağa yahut büyük ocakta kısık olacak halde pişirme sürecini başlatıyoruz belli bir mühletten sonra suyu çekilecektir.
- Çekilince kemik suyunu koyup pişmesi devam edecektir (döğmenizin durumuna nazaran kemik suyunu ve ya sucak suyu fazlalaştırabilir yahut azaltabilirsiniz )
- Döğmemizin piştiğini anlayınca ocaktan alıyoruz. Yemek dinlenirken öbür bir tavada sıvı yağımızı ve tereyağımızı ocağa alıyoruz yağ eriyince soğanımızı jülyen halinde doğrayıp yağ ile buluşturuyoruz. Büsbütün karamelize olduğunu anladığımızda karabiberi de koyup karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
- Dinlenen döğmemiz ile buluşturuyoruz.
- Karamelize soğanlı döğme pilavımız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.