Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğrama (Gaziantep Mutfağı)

Doğrama (Gaziantep Mutfağı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı haşlanmış nohut
*300 gram yağsız dana kuşbaşı
*1 orta boy soğan
*3 orta boy patlıcan
*2 yeşil biber
*2 kapya biber
*2 büyük diş sarımsak
*1 büyük boy domates
*1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı
*2 yemek kaşığı sumak ekşisi
*Tuz

Patlıcanı kavurmak için ;


*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için ;


*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 buçuk yemek kaşığı kuru nane

Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Yapılışı Eti ve nohutu ayrı ayrı haşlıyoruz Patlıcanları alacalı soyup doğrayarak tuzlu suda 510 dakika bekletiyoruz Daha sonra yıkayıp süzdürüyoruz Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkıyoruz
Patlıcanları kızdırılmış 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafif soteliyoruz Bu işlemi yapmayıp patlıcanı yemeğe direk ekleyebilirsiniz ancak ben bu işlemin yemeği daha lezzetli yaptığını düşünüyorum Önceden haşlanmış eti ve nohutu da 2 bardak kadar sıcak suyla üzerine ekliyoruz Daha sonra sırasıyla ince doğranmış soğan, biber ve kabukları soyularak ince doğranmış domatesi de ekliyoruz Salçayı ve tuzunu da ilave edip sarımsakları da boyuna doğrayarak ekliyoruz Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz
Ayrı bir tarafta nane ve yağı kızdırıyoruz En son bu sosu da ekleyerek sumak ekşisini ilave ediyoruz Birkaç dakika kaynatıp kapatıyoruz
Bu yemek Gastronomi şehri Antepimizin güzel yemeklerinden biridir Muhteşem bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim Deneyeceklere kolay gelsin
 
858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt