iltasyazilim
FD Üye
Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı haşlanmış nohut
*300 gram yağsız dana kuşbaşı
*1 orta boy soğan
*3 orta boy patlıcan
*2 yeşil biber
*2 kapya biber
*2 büyük diş sarımsak
*1 büyük boy domates
*1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı
*2 yemek kaşığı sumak ekşisi
*Tuz
Patlıcanı kavurmak için ;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 buçuk yemek kaşığı kuru nane
Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Yapılışı Eti ve nohutu ayrı ayrı haşlıyoruz Patlıcanları alacalı soyup doğrayarak tuzlu suda 510 dakika bekletiyoruz Daha sonra yıkayıp süzdürüyoruz Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkıyoruz
Patlıcanları kızdırılmış 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafif soteliyoruz Bu işlemi yapmayıp patlıcanı yemeğe direk ekleyebilirsiniz ancak ben bu işlemin yemeği daha lezzetli yaptığını düşünüyorum Önceden haşlanmış eti ve nohutu da 2 bardak kadar sıcak suyla üzerine ekliyoruz Daha sonra sırasıyla ince doğranmış soğan, biber ve kabukları soyularak ince doğranmış domatesi de ekliyoruz Salçayı ve tuzunu da ilave edip sarımsakları da boyuna doğrayarak ekliyoruz Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz
Ayrı bir tarafta nane ve yağı kızdırıyoruz En son bu sosu da ekleyerek sumak ekşisini ilave ediyoruz Birkaç dakika kaynatıp kapatıyoruz
Bu yemek Gastronomi şehri Antepimizin güzel yemeklerinden biridir Muhteşem bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim Deneyeceklere kolay gelsin
*4 su bardağı haşlanmış nohut
*300 gram yağsız dana kuşbaşı
*1 orta boy soğan
*3 orta boy patlıcan
*2 yeşil biber
*2 kapya biber
*2 büyük diş sarımsak
*1 büyük boy domates
*1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı
*2 yemek kaşığı sumak ekşisi
*Tuz
Patlıcanı kavurmak için ;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 buçuk yemek kaşığı kuru nane
Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Yapılışı Eti ve nohutu ayrı ayrı haşlıyoruz Patlıcanları alacalı soyup doğrayarak tuzlu suda 510 dakika bekletiyoruz Daha sonra yıkayıp süzdürüyoruz Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkıyoruz
Patlıcanları kızdırılmış 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafif soteliyoruz Bu işlemi yapmayıp patlıcanı yemeğe direk ekleyebilirsiniz ancak ben bu işlemin yemeği daha lezzetli yaptığını düşünüyorum Önceden haşlanmış eti ve nohutu da 2 bardak kadar sıcak suyla üzerine ekliyoruz Daha sonra sırasıyla ince doğranmış soğan, biber ve kabukları soyularak ince doğranmış domatesi de ekliyoruz Salçayı ve tuzunu da ilave edip sarımsakları da boyuna doğrayarak ekliyoruz Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz
Ayrı bir tarafta nane ve yağı kızdırıyoruz En son bu sosu da ekleyerek sumak ekşisini ilave ediyoruz Birkaç dakika kaynatıp kapatıyoruz
Bu yemek Gastronomi şehri Antepimizin güzel yemeklerinden biridir Muhteşem bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim Deneyeceklere kolay gelsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.