Kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın yanı sıra kanser gibi manâlı hastalıklardan korunmada beslenme düzeni etkin olabiliyor Sebze ve meyveden zengin bir diyet, sigarasız hayat, ahenkli maddi aktivite ve sağlıklı vücut ağırlığının korunması ile kanser gelişiminde %40'lara varan bir azalma sağlanıyor Gıda, kanser tedavisi görebilen hastalar için de çok kayda değer img alt kansersrc http:bilgilihocamcominternaldatasdogrubeslenmekansertedavisiniolumluetkiliyor5c2d62210a967 h4Hastalıklardan korunmak için enerjik bir bağışıklık sistemi koşulh4 Bağışıklık sistemi, pek çok gözenekli olan ve organı taşıyan, oldukça komplike bir sistemdir Bu sistem bir uçtan bir uca bireyler, kanser ve pek fazla önemli hastalıktan korunmaktadır Dinç bir bağışıklık sistemine sahip kişiler hastalıklara karşısında dirençlidir Fakat bağışıklığın zayıflaması durumunda, zararsız görünen mikrobik hastalıklar bile yaşamsal kayıplara yol açabilir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrubeslenmekansertedavisiniolumluetkiliyor5c2d62230fc42 h4Güçlü bir bağışıklık sistemi için 12 önergeh4 Dinç bağışıklık sisteminin olmazsa olmazı dinç beslenmedir Sağlıklı koşullarda hazır, doğal besinleri uygun miktarlarda tüketmek gövde için koruyucu bir kalkan etkisi oluşturmaktadır Ham sebze ve meyve sebzeler rahatsızlık savıcı etkiye sahiptir Sebze ve meyveler içerdikleri doğal vitaminler ve diğer antioksidanlar aracılığıyla, bağışıklık sistemini güçlendirmeye asistan olur Beslenme hijyeni önemlidir Sebze ve meyveler yıkandıktan sonra 15 dakika sirkeli suda bekletilip tüketilmelidir Gün içinde tatmin edici protein alımı, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin olmazsa olmazıdır Hayvansal proteinlerle nebati proteinlerin dengeli bir biçimde tüketilmesi çok önemlidir Probiyotiklerin koruyucu etkisinden yararlanılmalıdır Yoğurt ve kefir gibi gıdalar, midebağırsak sistemindeki bağışıklık sistemi elemanlarının sağlıklı işleyişinde rol almaktadır img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrubeslenmekansertedavisiniolumluetkiliyor5c2d6225961e3 Su hayat kaynağıdır İçeriğindeki tuzlu ve mineraller doğru, gün içinde yeterli miktarda su tüketimi, bağışıklık sistemine olumlu katkı sağlamaktadır Hazır içecekler yerine taze bıkkın meyve ve sebze suları seçim edilmelidir Yeterli uyku sıhhat için gereklidir Sadece yeterince uzun vakit uyumak yok, nitelikli uyku da bağışıklık sisteminin dinç işleyişi açısından önemlidir Ahenkli bedensel aktiviteler cisim direnci için gereklidir Pozitif almak ve bol bol gülümsemek, vücuda şifa sağlar Sigara içilen ortamlarda bulunulmamalıdır Dingin olarak da olsa sigara dumanına maruz kalmamak genel vücut sağlığı açısından önemlidir İdeal kilo korunmalıdır Aşırı kilolar hastalıklara zemin hazırlayabildiği gibi hızlı kilo kaybı da, bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır Bilinçsiz, seri kilo kaybettiren diyetlerden kaçınılmalıdır img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrubeslenmekansertedavisiniolumluetkiliyor5c2d62273a82a h4Kanser hastaları beslenmede nelere dikkat etmelih4 Öğünlerde mutlaka tahıllar, fasulye, sebze ve meyve gibi nebati kaynaklı gıdalar da bulunmalıdır Protein ihtiyacı için günde bir öğünde mutlaka balık, yağsız et ve tavuk harcamak gerekir Koyu renkli öğeler varlıklı antioksidan kaynakları olduğu için bu nesil besinleri sık yemek yemek önerilir genellikle orta miktarda yemek ile kilo kontrolü gerçekleştirmek dinç beslenmenin esas kuralıdır Mevsim meyve ve sebzelerinden her gün minimum 5 porsiyon yenmesi gereklidir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrubeslenmekansertedavisiniolumluetkiliyor5c2d62295ae84 Günde minimum 2–3 litre sıvı almanız gerekmektedir İshal durumu varsa kurufasülye, nohut, barbunya, mercimek, karnabahar, lahana gibi gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınmak gerekir Eğer ağız yaralar ve yutma güçlüğü söz konusuysa, domates (sosu ya da suyu), portakal, limon, greyfurt gibi ekşi ve asitli meyve sularından, ham sebzelerden, kuru ve sert gıdalardan (kraker, tost, ekmek kabuğu gibi), acılı, baharatlı ve fazla tuzlu yiyeceklerden uzakta durulmalıdır Ham köfte, çiğ pastırma, salam gibi çiğ et ürünleri tüketilmemelidir Kızartma ve kavurma yerine, haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi yöntemler tercih edilmelidir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur